اولین و تنها مرکز ارتوپدی فنی شهرستان لنگرود
نمادی از اعتماد و اطمینان

رشته ی ارتوپدی فنی، رشته جدیدی محسوب می شود که هنوز افکار عمومی آشنایی کافی با آن ندارند و شاید به همین دلیل برخی شرکت های بیمه، همکاری لازم را با این بخش به عمل نمی آورند مسأله ای که یکی از مشکلات انجمن ارتز و پروتز ایران به شمار می رود. این در حالیست که رشته ارتوپدی فنی در خدمات دهی به افراد دارای قطع عضو و معلولین، جایگاه ویژه ای دارد.
در این رابطه مرکز ارتوپدی فنی دانشور به عنوان اولین و تنها مرکز ارتوپدی فنی در شهرستان لنگرود با سابقه ای درخشان از مراکز پیشگامی محسوب می شود که در بالاترین سطح کیفی به بیماران خدمات دهی می کند. مدیر جوان و خوش آتیه ی این مرکز شعار خدمت به مردم با بالاترین کیفیت ممکن را سرلوحه خدمات خود قرار داده و معتقد است که عالی بودن کافی نیست چرا که همیشه می توان بهتر از آنچه هست، شد و خدمات ارائه کرد.
تراپیست مهندس دانشور مدیر و مسئول فنی خوش آتیه ی این مرکز ارتوپدی فنی، کارشناس ارتز و پروتز و عضو انجمن علمی ارتز و پروتز ایران در مصاحبه با خبرنگار ما اعلام کرد: این مرکز از سال 1396 آغاز به کار کرده و طی این مدت فعالیت، همه تلاش ما معطوف به ارائه خدمات به روز و جلب رضایت کامل بیماران بوده و است.
وی افزود: مردم در ابتدا آشنایی چندانی با این رشته نداشته اند اما امروزه سطح دانش و اطلاعات مردم نسبت به امور مختلف و از جمله ارتز و پروتز افزایش یافته، ضمن اینکه جراحان ارتوپد و مغز و اعصاب به کارآیی و مؤثر بودن این رشته کاملاً اذعان دارند.
تراپیست مهندس دانشور خدمات مجموعه تحت مدیریت خود را شامل ساخت انواع پروتز اندام تحتانی و فوقانی، ساخت انواع ارتز اندام تحتانی و فوقانی و همچنین ساخت انواع ارتز ستون فقرات دانست و افزود: شاخه ارتز شامل وسایل کمکی است که به بیمار یا مددجو کمک می نماید تا اندام دارای نقص را راه اندازی کند. به عنوان مثال کسی که دچار فلج اطفال است با یک بریس ویژه می تواند بدون عصا را برود، همچنین افرادی که دچار انحراف کف پا و یا قطع نخاع کمر به پایین باشند، به وسیله کفش طبی یا بریس می توانند حرکت کنند.
خانم دانشور با اشاره به پروتز به عنوان شاخه دوم خاطرنشان کرد: پروتز در واقع عضو جایگزین به شمار می رود. به بیان دیگر چنانچه انگشت دست یا پای فردی بر اثر حادثه ای قطع شود، ما نوع مصنوعی آن را ساخته و جایگزین عضو قطع شده می کنیم. مخصوصاً پای مصنوعی کارآیی زیادی دارد؛ فردی که از ناحیه لگن به پایین دچار قطع عضو شود به راحتی با پای مصنوعی قادر به راه رفتن خواهد بود، به بیانی دیگر؛ مراجعه کنندگان ما نوزادان یک تا دو روزه تا افراد سالمند هستند.
وی افزود: دقت، طراحی و ابتکار لازمه ی انجام امور ارتوپدی فنی محسوب می شود. به طوری که آموخته های ما در دانشگاه تفاوت زیادی با آنچه به طور عملی انجام می دهیم دارد. بدین ترتیب اگر خلاقیت نباشد ادامه کار میسر نخواهد بود.
تراپیست دانشور با اشاره به اینکه از بهترین مواد اولیه در کار خود استفاده می کند افزود: از آنجا که شناخت جامعی در مورد خدمات این رشته وجود ندارد، تاکنون حمایتی ار بخش دولتی در جهت تأمین مواد اولیه مصرفی از ما صورت نگرفته و در این زمینه از مسئولان ارشد کشور و استان این خواسته را داریم که با پیدا کردن راه کارهای بهتر جهت همکاری و تعامل شرکت های بیمه، در وهله ی اول مشکلات و هزینه های سنگین درمانی را از دوش مردم و در کنار آن حمایت لازم را از فعالین رشته ارتز و پروتز داشته باشند.
خانم رخساره دانشور در پایان ضمن تشکر و قدردانی از همه فعالین جامعه پزشکی و همچنین اعضای خانواده، داشتن صداقت کاری را در هر صنفی و به خصوص در حرفه ی پزشکی از عوامل اصلی در اعتماد سازی بیماران قلمداد کرد و متذکر شد که بیمار باید با اعتماد و اطمینان به توانمندی و قدرت تشخیص صحیح پزشک و درمانگر خود؛ دستورات او را در زمینه تغییر و اصلاح سبک زندگی، تغذیه، خواب و حتی استفاده از داروهای تجویز شده دقیقاً اجرا کند.
آدرس:لنگرود،خیابان امام خمینی ،کوچه شهید سیگارودی
تلفن: 01342531290