مسوولان تاکید کردند: 
استفاده از  پنبه  و الیاف در هلیم امکان پذیر نیست

کیفیت در هلیم دوستان حرف اول را می زند

پور محمدی رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت و گو با یکی از رسانه ها به مردم اطمینان داد که ترکیب پنبه در هلیم امکان پذیر نیست .
به دنبال شایعاتی که در فضای مجازی بار دیگر این اتهام را متوجه هلیم پزان کرد که در پخت هلیم به جای گوشت از پنبه استفاده می شود این مساله با واکنش فعالان این صنف و برخی مسوولان روبرو و این امر به شدت تکذیب شد .
همچنین رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار در گفت و گو با میزان درباره انتشار اخباری مبنی بر استفاده از پنبه و پشم گوسفند درهلیم گفت: استفاده از پنبه و پشم در هلیم را ما هم شنیده ایم و حدود یکی دو سال است که این امر مطرح شده است.
وی افزود: طی بررسی از نمونه‌هایی که گرفته شده وجود پنبه و پشم در هلیم کاملا تکذیب شد. با اطمینان خاطر عرض می‌کنیم هیچ موردی تاکنون مشاهده نشده نمونه‌ها به مرکز آزمایشگاه بافت شناسی سازمان دامپزشکی ارسال شده و تاکنون هیچ موردی نداشتیم.
وی در ادامه در توضیح دلایل کذب بودن این شایعه گفت: تحت هیچ شرایطی پنبه یا پشم گوسفند با هیچ گونه مواد غذایی ترکیب نخواهد شد حتی در درجه حرارت بالا، بنابراین انجام این امر از لحاظ فنی امکان پذیر نیست.
هلیم غذایی سرشار از ارزش های تغذیه ای ؛ انرژی بخش و در عین حال خوشمزه ولذیذ است که طرفداران پر و پا قرص به خصوص در شهر رشت – شهر خلاق خوراک در سطح جهان دارد.
با توجه به طرفداران پر شمار این غذای لذیذ و مفید ؛ واحدهای متعددی به طبخ هلیم در سطح مرکز استان مشغول هستند که برخی در کنار هلیم ، آش قلم کار با کله پاچه و نظایر آن هم عرضه می کنند و برخی واحدها نیز به طور تخصصی فقط به طبخ هلیم می پردازند. واحد صنفی هلیم دوستان از جمله مراکزی به شمار می رود که به طور تخصصی به کار پخت و عرضه ی هلیم اشتغال دارد.
اسماعیل رئیسی مدیر این واحد ؛ از فعالان پیش کسوت هلیم پزی در شهر رشت محسوب می شود. وی در مصاحبه با خبرنگار ما از سابقه ی حدوداً 30سال در کار طبخ هلیم خبرداد و گفت: از دوران نوجوانی به بازار کسب و کار ورود و در واحد هلیم محمود مشغول به کار شدم که فعالیت من در آن واحد حدود 27 سال به طول انجامید.
اسماعیل رئیسی سپس با بیان اینکه یکی از آیتم های موفقیت واحدهای صنفی – مخصوصاً واحدهای مرتبط با مواد غذایی رعایت اصول و موازین بهداشتی است. تصریح کرد: ضوابط ، آیین نامه ها و بخشنامه های مرتبط با بهداشت محیط و پرسنل در این واحد با حساسیت بالا اعمال و پیگیری می شود که مورد تأیید شبکه بهداشت نیز قرار گرفته و خوشبخانه همکاری و تعامل خوبی بین این واحد و مسوولان و کارشناسان بهداشتی وجود دارد.
ایشان در مورد شایعه ی استفاده از پنبه یا الیاف در هلیم اظهار داشتند : این فقط یک شایعه ی بی اساس است زیرا پنبه و الیاف به هیچ وجه پس از حرارت قابلیت کش آمدن ندارد .
وی افزود : کلیه همکاران از گوشت با کیفیت برای طبخ هلیم استفاده می کنند و آنچه در فضای مجازی در این رابطه منتشرشد مبنی بر استفاده برخی از همکاران از پنبه و الیاف در هلیم کذب است . شایعه پراکنان می خواهند بدین طریق برخی افراد زود باور را فریب دهند .
رئیسی از مردم خواست هر شایعه بی پایه واساسی را بدون این که به صحت و سقم آن واقف باشند نپذیرند .
برای اطلاعات بیشتر ودیدن فیلم رسمی از وزارت بهداشت به آدرس اینستا زیر مراجعه فرمایید .


halim_doustan@
شماره تماس : 09115067908 - 09117057779
آدرس : بلوار لاکان . روبروی اداره گاز . جنب فروشگاه فراز