خاندان علي پور بنيانگذار صنعت كارخانجات برنجکوبی

کارخانه ها و مجتمع هایی در استان گیلان فعالیت دارند که هر چند هم کوچک باشند اما گرهی از مشکل یک خانواده باز کرده و جوانان بیکار را مشغول به کار می کنند. از این رو با توجه به سال رونق تولید و وضعیت اقتصادی که در استان و کشور وجود دارد این کارگاه های تولیدی نقش بسزایی در اقتصاد و اشتغال یک استان یا کشور می توانند داشته باشند. شرکت آمل گیل کوچان یا ماشین سازی علی پور؛ یکی از مجموعه هایی است که با بهره مندی از استانداردهای لازم در فرآیند تولید گام های بلندی برداشته و توانسته در تولید انواع ماشین آلات برنجکوبی مطابق با عالی ترین کیفیت به موفقیت های خوبی دست یابد. شرکت آمل گیل کوچان؛ سازنده انوع تجهیزات و ماشین آلات صنایع در زمینه شالیکوبی، مرغداری، غذایی، ساختمانی و... تا کنون خدمات مؤثر و ارزشمندی به تولیدکنندگان در سطح کشور ارائه داده و به لحاظ نوع محصولات تولیدی و خدماتی برای صنایع مختلف به خصوص کارخانجات شالیکوبی؛ امروزه یکی از بهترین های این صنعت در استان گیلان و مازندران و سطح کشور بوده و همواره مفتخر است که تمامی محصولات خود را با دقت نظر تولید کرده و حضوری مستمر و خستگی ناپذیر در سرتاسر پهنه کشور عزیزمان داشته است. همچنین این شرکت در ارائه هر چه بهتر خدمات پس از فروش در سطحی گسترده و مطلوب به منظور افزایش جلب رضایت مشتریان مجموعه تلاش می کند و در این راستا به شعار خود از جمله: کیفیت بالا، خدمات پس از فروش مناسب و کسب اعتماد مشتری همواره پایبند بوده و است. نکته قابل تأمل اینست که در سطح کشور خاندان علی پور به عنوان اولین سازندگان تجهیزات شالیکوبی شناخته می شوند و در سطح بین المللی و کشور دارای جایگاه ویژه ای در صنعت تجهیزات شالیکوبی و دیگر صنایع می باشد و به پشتوانه سابقه ی درخشان خود همچنان مشغول به فعالیت است و در زمینه ساخت ماشین آلات صنایع مختلف گوی سبقت را از دیگر رقبا ربوده و از آن خود کرده و در حال حاضر جهت پیشبرد اهداف خود نیازمند تعامل مسوولان ارشد کشور و استان می باشد. با توجه به موفقیت ها و پتانسیل های خوب شرکت آمل گیل کوچان؛ نشریه پگاه بدنبال سلسله گزارشات معرفی کارآفرینان و صنعتگران موفق؛ جهت آشنایی هر چه بهتر کارخانه دارن و تولید کنندگان عزیز با محصولات و خدمات این شرکت، گفتگویی صمیمی را با مدیر پرتلاش و خوش آتیه ی این مجموعه انجام داده که در ذیل می آید:


محسن علي پور مدير عامل اين شركت به‌عنوان يك صنعتگر مبتكر و خلاق شناخته مي‌شود و خانواده وي از سال 1352 اولين سازنده تجهيزات كارخانجات برنجكوبي بوده و بنيانگذار اين صنعت در ايران بشمار مي‌روند. محسن علی پور تاكنون دستگاه‌ها و تجهيزات ابتكاري متعددي براي صنعت برنجكوبي و نيز صنايع مرغداري، صنایع غذایی و حتي صنعت ساختمان‌سازي، طراحي و توليد كرده است. محسن علي پور در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار پگاه با اشاره به اينكه همواره به دنبال طرح و ايده‌هاي نو و ابتكاري بوده يادآور شد؛ پدرم حاج ابراهيم علي پور بيش از نيم قرن قبل، اولين موتور كوبوتا و ميتسوبيشي كشاورزي را وارد كشور كرد و اولين كارخانه برنجكوبي را در مازندران احداث و مورد بهره‌برداري قرار داد.
وي با بيان اينكه بعد از پايان خدمت مقدس سربازي، اولين كارگاه مستقل خود را در سال 68 با نام (آمل کوشش) راه‌اندازي كرده افزود: شركت تحت عنوان آمل كوشش تا سال 79 به فعاليت خود ادامه داد تا اینکه در سال 82 اولين دستگاه خشک ‌كن شالی گردشي مدرن خود را ساخته است؛ همچنين در همان نيمه اول دهه 80 اولين دستگاه بوجاری برنج با قلوه گیر را طراحي و ابداع كرد و در ادامه فعالیت صنعتی خود در سال 89 در همايش برنج واقع در زيباكنار؛ به‌عنوان سازنده‌ي برتر و نمونه صنعت کشاورزی معرفي شده است.
اين صنعتگر مبتكر و خلاق در ادامه همچنين وجه تسميه عنوان شركت تحت مديريت خود را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به اينكه اصالتاً اهل مازندران هستم كلمه آمل و چون در گيلان و منطقه آستانه محل استقرار شرکت است؛ كلمات گيل و کوچان که نام قدیمی آستانه اشرفیه است را انتخاب كردم.


این سازنده تجهیزات کارخانجات شالیکوبی با بیان اینکه كارخانجات برنجكوبي 13 استان برنج‌ خيز كشور مانند خوزستان، خرم‌آباد، قزوين، مهاباد، ميانه، كلات‌ نادری، پارس‌‌آباد مغان و... از دستگاه‌ها و تجهيزات شرکت آمل گیل کوچان استفاده مي‌كنند افزود: با توجه به نوع فعالیت و تولیدات منحصر به فرد این شرکت؛ از پتانسیل بالایی در زمینه صادرات محصولات نیز برخوردار هستیم و تاکنون کارخانجات شالیکوبی در کشورهای ارمنستان، باکو، پاکستان، عراق و... راه اندازی کرده ایم.
وی در ادامه با اشاره به پتانسیل بالای شرکت آمل گیل کوچان اظهار کرد: یکی از موانع به فعل ساختن ظرفیت های بالقوه این مجموعه محدودیت فضای کاری است به طوری که مساحت کارگاه جوابگوی اجرای طرح توسعه نیست.
محسن علی پور خاطر نشان کرد: این مجموعه شامل بخش هایی همچون نوردکاری، برش کاری، جوشکاری، پولیش کاری، نقاشی، تراشکاری و.... است که برای توسعه ی این بخش ها به فضایی بیشتر نیاز داریم و چنانچه از برخی حمایت های اداری برخوردار شویم می توانیم نیاز تمامی صنایع کشورمان را تأمین کرده و در عرصه صادرات نیز حضور مؤثر و فعال تری داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه در صورت حمایت دولت در چه زمینه هایی، طرح توسعه شرکت را محقق و اجرایی می کنید گفت: علاوه بر توسعه ی ظرفیت های فعلی، ما قابلیت های بالقوه ای در زمینه طرح های نو و بدیع در ذهن داریم که در صورت حمایت مسئولین از این مجموعه؛ این ایده ها را عینیت می بخشیم و فرصت های شغلی بیشتری ایجاد می کنیم.
اين صنعتگر نمونه و خلاق در ادامه از طراحي ساخت دستگاه ابتكاري خبر داد كه با توجه به نياز كارخانه‌هاي برنجكوبي؛ برای اولین بار ساخته شده به نوعی که این دستگاه خشک کن منحصر به فرد بدون باز کردن گونی شالی و به کمک دو شیلک هوا رطوبت را به حد نصاب رسانده و از رنگ گرفتن برنج یا کپک زدن شالی جلوگیری نموده و با خیالی راحت و آسوده ماندگاري برنج را 6 ماه الي يك سال تضمين مي كند بي‌‌آنكه برنج دچار كپك‌زدگي یا مشكل ديگر شود.
محسن علي ‌پور با بيان اينكه در سطح كشور 9500 كارخانه برنجكوبي ثبت شده وجود دارد افزود: اكثريت اين كارخانجات جزء‌ مشتريان ما به حساب مي‌آيند، به طوریکه علاوه بر ساخت و نصب دستگاه‌هاي برنجكوبي، خدمات پس از فروش نيز در سطحی گسترده به آنها ارائه مي‌كنيم. در این رابطه برای اینکه ماندگار باشیم؛ همواره پشتیبان و در کنار مشتری بوده و هر زمان که نیاز به خدمات داشته باشد در اسرع وقت اقدامات لازم را ارائه می کنیم.


این مدیر پر تلاش و خوش فکر آنگاه با ضروری خواندن استفاده از روش های خلاقانه در عرصه ی تولید انواع ماشین آلات تصریح کرد: در ابتدا آزمون و خطاهایی در این عرصه انجام داده ایم که ضرر و زیان مالی نیز برای ما به همراه داشته اما از آنجایی که هدف ما دستیابی به روش های خلاقانه در مقوله کیفیت و مشتری مداری است؛ این ضرر و زیان را متحمل شده و خدا را شکر می کنیم که اکنون تنوع چشمگیری در محصولات تولیدی این واحد ایجاد شده و مورد استقبال کارخانه داران و صنعتگران عزیز قرار گرفته است؛ در واقع یکی از سیاست های کاری ما اینست که با تولید دستگاه های کاربردی؛ مشتریان این واحد خود تبلیغ کننده و معرف کیفیت محصولات ما باشند.
مدير موفق و خوش آتیه ی شركت آمل گيل كوچان؛ همچنين از ساخت دستگاه جارو جمع‌كن شالي براي نخستين بار توسط خود خبر داد كه شالي‌ها را در خشك‌كن جمع كرده و بعد داخل كيسه مي‌ريزد.
محسن علي‌ پور همچنين با بيان اينكه سالانه كارخانجات شالیكوبی زیادی را ساپورت مي‌كند افزود: از صفر تا صد تجهيزات مورد نياز اين كارخانجات مانند دستگاه‌هاي الواتور، چراغ پروانه، بوجاری برنج، سورتینگ تخم جو، بوجاری شالی، بیل برقی، نوار نقاله، چان گان وایر، سبوس کوب مدرن یا فل کوب، سنگ گیر یا گل گیر، خشک کن های بستر خوابیده، جکی ایستاده گردشی، خشک کن کانکس هوادهی برای شالی های ترکوب و... را نصب و راه‌اندازي مي‌كنيم.
مدیر شرکت آمل گیل کوچان؛ سپس با اشاره به عشق و علاقه فراوان خود به بخش تولید و کارآفرینی اظهار کرد: بخش اعظم زندگی من وقف کار شده و حتی هنگام استراحت نیز دائما منابع تخصصی مرتبط با حوزه ی کاری خود را بررسی می کنم و از تازه ترین دستاوردها در این بخش و ماشین آلات جدید اطلاع و آگاهی می یابم چرا که به روز بودن در حرفه ی ما یک ضرورت انکار ناپذیر تلقی می شود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که از ظرفیت انتقادپذیری او جویا شد گفت: بدون شک انتقاد سازنده یکی از اهرم های اصلی ارتقاء کیفی و کمی امور به حساب می آید و من همیشه پذیرای نقطه نظرهای انتقادی همکاران، دوستان و مشتریان عزیز هستم و چنانچه دوستان و همکاران پیشنهادی را مطرح کنند بلافاصله درصدد رفع ایراد احتمالی بر می آیم، چرا که شعار اصلی و رمز ماندگاری این مجموعه ارائه کار تمیز به مشتری است.
اين صنعتگر مبتكر و خلاق آنگاه با بيان اينكه اولين فاكتور موفقيت، داشتن تعهد و صداقت‌ كاري است، افزود: علاوه بر طراحي و ساخت دستگاه‌هاي كارخانجات شاليكوبي، در زمينه‌ي طراحي و ساخت و توليد ادوات صنعت مرغداري از قبيل ميكسر، آسياب و... نیز فعاليت و خدمات‌دهی مي‌كند. ضمن اينكه اولين دستگاه جدول خرد‌كن را با كيفيت و كارايي بالا ساخته‌ است كه بتون خرد شده را مجدداً به ماسه تبديل و قابل استفاده مي‌كند.
وي سپس با ضروري خواندن حمايت دولت از صنعتگران مبتكر و فعالان بخش توليد و كار‌آفرين افزود: در سفري كه به ارمنستان براي تجهيز و راه‌اندازي يك كارخانه برنجكوبي داشتم؛ 4 روز در آنجا اقامت داشتم و نکته قابل توجه این بود که حین کار؛ چند وزير از كارخانه مزبور بازديد كردند؛ همچنین مشاهده كردم خودروهاي فعالان صنعت آن كشور همانند خودروهاي آمبولانس و پليس دارای امتیازات ویژه ی حمل و نقلی هستند و به خودروي پلاك صنعتي شهرت دارند و مي‌توانند تحت شرایط خاص حتي از چراغ قرمز هم عبور كنند! این موضوع نشانگر جایگاه بالای یک صنعتگر و کارآفرین در آنجا بود!
محسن علی پور آنگاه خاطر نشان کرد: در سال رونق تولید حمایت دولت از تولید کنندگان به معنای رشد اقتصادی در کشور خواهد بود به طوری که توسعه کارخانجات و کارگاه های تولیدی در استان و کشور در رفع معضل بزرگ بیکاری تأثیر مستقیم خواهد داشت. چرا که در حال حاضر بیکاری مهم ترین چالش کشور می باشد و تنها با رعایت حال تولید کننده و کار آفرینان داخلی می توان میزان اشتغالزایی در کشور و استان را افزایش داد.
مدیر کار آفرین شرکت آمل گیل کوچان؛ کاهش قوانین دست و پا گیر اداری را لازم و ضروری دانست و افزود: این کار آفرینان، تولید کنندگان و صنعتگران هستند که چرخه اقتصادی استان و کشور را به حرکت در می آورند لذا رفع موانع و مشکلاتی که این افراد با آنها درگیر هستند و دست و پنجه نرم می کنند لازمه تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در سال رونق تولید در خصوص حمایت از کار آفرین و کالای ایرانی است.
محسن علی پور مدیر موفق و خوش آتیه ی شرکت آمل گیل کوچان؛ در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای همه، از مسئولان ارشد دولت در استان تقاضا کرد نماینده ای را به جهت بازدید از شرکت آمل گیل کوچان؛ اعزام نمایند تا از نزدیک با پتانسیل های بالای این مجموعه در زمینه تولید و ساخت انواع ماشین آلات صنعتی و همچنین جایگاه این صنعت در اقتصاد کشور و نقشی که می تواند در صادرات و اشتغالزایی ایفا کند داشته باشد و برای مرتفع ساختن مشکلات و موانع اقدامات مقتضی را به عمل آورد.
آدرس شرکت آمل گیل صنعت کوچان:رشت، لولمان، اول چولاب
WWW.binchsanat.ir
09111314679 09118168914