طعم لذیذ شیرینی سنتی گیلان  در رشته خشکار حاج سیامک و پسران 

رَشته‌خُشکار شیرینی سنتی شهر رشت و استان گیلان به شمار می رود که به عنوان شیرینی ویژه ماه رمضان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و در گیلان برای افطار آماده می‌شود. نام این شیرینی نیز برگفته از نام این شهر هست بامعادل فارسی خشکارِ رشت.
در این شماره با یکی از مراکز نام آشنای تهیه رشته خشکار در شهر صومعه سرا و همچنین طرز تهیه این شیرینی سنتی گیلان بیشتر آشنا می شویم.
سیامک نصراله زاده مدیر واحد رشته خشکار حاج سیامک و پسران در مصاحبه با خبرنگار پگاه با اشاره به قدمت 45 ساله این حرفه در خانواده خود، خاطرنشان کرد: طبق سنت هرساله در ماه رمضان اقدام به آماده سازی و عرضه این شیرینی اصیل گیلانی به همشهریان و مشتریان عزیز می نماییم که به واسطه برخی از مشتریان رشته خشکار تولیدی این واحد به خارج از کشور نیز ارسال می شود.
وی با اشاره به اینکه محتویات اصلی رشته خشکار را آرد برنج، شکر، مغز گردو، و ادویه‌جات معطر نظیر هل و دارچین است تشکیل می دهد تصریح کرد: این شیرینی بر روی یک سینی که ازمس با خلوص بالا و داغ است طی حرارت تنور آماده می شود و پس از تحویل به مشتری باید آن را در خانه با کمی کره یا روغن تفت داد. سپس آن را در شربتی درست شده از آب، شکر، دارچین و هل (تقریباً شبیه به شربت زولبیا و بامیه) قرار داده و پس از چند ثانیه و شیرین شدن، قابل صرف است. همچنین به مدت یکسال در فریزر نیز قابل نگهداری خواهد بود.
سیامک نصراله زاده اظهار داشت: رشته‌خشکار به دلیل برخورداری از گلوکز و پروتئین گیاهی موجود در مغز گردو بسیار نیروبخش است. و می تواند جایگزین مناسبی برای شیرینی هایی که با افزودنی های فراوان تهیه می شوند باشد.همچنین در این واحد بنا به سفارش برخی مشتریان ،شیر نیز به مواد اولیه اضافه می شود.


مدیر واحد رشته خشکار حاج سیامک و پسران در ادامه مقوله کیفیت را مورد اشاره قرار داد و افزود: همواره با حمایت همشهریان و مشتریان عزیز که از سایر نقاط کشور به این مجموعه مراجعه می کنند محصولی با درجه کیفی بالا ارایه داده ایم که طعم مزه دلچسب آن فراموش نخواهد شد. و این موضوع ماحصل تلاش یک تیم حرفه ای متشکل از خانواده و پسران من است که در تمامی مراحل تهیه نقش بسزایی ایفا می کنند.
وی در پایان استفاده از ابزار و وسایل مجهز فروشگاهی ،برخورداری از استانداردهای لازم یک واحد صنفی،دقت در تهیه مواد اولیه مصرفی توام با رعایت کامل نکات بهداشتی را مورد اشاره قرار داد و از بازرسان شبکه بهداشت که همواره به پاس رعایت موازین بهداشتی واحد تحت مدیریت وی را مورد لطف خود قرار داده اند تشکر و قدردانی کرد.
آدرس: صومعه سرا-خیابان امام-نبش کوچه بیژن حقیری(مخابرات سابق)
تلفن تماس: 09113822756