درخشش رشته خشکار گل افشان در کیفیت و مشتری مداری

 

پایه های مجموعه تولیدی رشته خشکار گل افشان در سال 1324 توسط مرحوم حاج رجبعلی گل افشان به عنوان اولین رشته خشکار پزی بازار بزرگ شهر رشت بنا نهاده شده و اکنون با یاری خدا و بهره گیری از دستان هنرمند استادانی بی نظیر و کارآزموده و همچنین مدیریتی هوشمندانه و خوش ذوق تکنولوژی نوین امروزی را در کنار حفظ ارزش ها و تجارب ارزشمند پیشینیان به خدمت گرفته و با مواد اولیه بسیار مرغوب و کاملاً ارگانیک؛ ضمن شیرین ساختن کام هموطنان خود در کل کشور و توریست های داخلی و خارجی، مفتخر به کسب درجه ممتازی و تندیس سیب سلامت در تولید شیرینی سنتی گیلان گردیده است. مجموعه رشته خشکار گل افشان احترام به حقوق و حفظ سلامتی مصرف کنندگان را جزء تعهدات خود می داند و از این رو با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و ارگانیک و همچنین دستان هنرمند استاد کارانی با تجربه؛ رشته خشکار های خوشمزه و خوش طعم را به عنوان بهترین و ممتاز ترین سوغات سنتی استان گیلان به همگان ارایه می دهد. این مجموعه ضمن رعایت کیفیت و مشتری مداری؛ با خلاقیت و نوآوری در عرضه محصولات در زمینه بسته بندی زیبا، متنوع، کاملاً بهداشتی و در ابعاد مختلف می کوشد تا همراه با شیرین ساختن کام ها؛ شیرینی زاید الوصفی نیز از دریچه چشم به اعماق روح و جان منتقل ساخته و در این راستا نام خود را متمایز و نام گیلان را پرآوازه سازد. حاج رجبعلی گل افشان اولین تولید کننده شیرینی رشته خشکار شهر رشت در سال 1324 تلاش زیادی در معرفی و ارایه شیرینی سنتی گیلان به مردم کرده است. وی با جدیت، تلاش، دقت و خلاقیتی که در تولید شیرینی سنتی گیلان ( رشته خشکار ) داشته جایگاه ویژه ای را در میان مردم به دست آورد و مورد توجه قرار گرفت، به طوری که امروزه آوازه محصولات این مجموعه به استان های دیگر هم رسیده است. یکی از دلایل موفقیت مجموعه رشته خشکار گل افشان، ورای اخلاق مداری، استفاده از مواد اولیه با کیفیت و مرغوب همچون آرد برنج، گردو،ادویه جات و... می باشد. از این رو با توجه به خدمات شایسته، مشتری مداری و ارایه رشته خشکار های با کیفیت به مردم؛ مجموعه مرحوم حاج رجبعلی گل افشان جایگاه ویژه ای در میان مردم گیلان و استان های همجوار پیدا کرده و به رشته خشکار گل افشان مشهور شده و توانسته به عنوان سوغات اصلی گیلان در سطح کشور زبانزد همگان شود. امروز نیز بعد از فوت حاج رجبعلی گل افشان در سال 1386؛ سید احمد میر عبدالعظیمی عهده دار مدیریت مجموعه رشته خشکار گل افشان شده و تلاش های وی برای حفظ و ارتقاء جایگاه این مجموعه همواره مورد تحسین همگان در استان و کشور قرار گرفته است. به طوری که بسیاری از صاحب نظران و فعالان این حوزه در وصف وی گفته اند: آقای سید احمد میرعبدالعظیمی حد و مرزی در ارایه تولید رشته خشکار و نوآوری و خلاقیت در کار نمی شناسد و همواره سعی می کند که در روند کاری مجموعه با حفظ اصالت کاری اولین و بهترین باشد. از دستاوردهای ایشان هم می توان به حضور موفقیت آمیز مجموعه رشته خشکار گل افشان از صنف شیرینی های سنتی گیلان؛ در همایش پیشتازان چرخه غذا سالم و دریافت لوح تقدیر و تندیس سیب سلامت اشاره کرد.
خبرنگارما با سید احمد میرعبدالعظیمی مدیر واحد رشته خشکار گل افشان مصاحبه ای اختصاصی انجام داده که در آن ضمن مروری بر عملکرد و خدمات گسترده ی این مجموعه خوشنام به برخی تغییر و تحولات مثبت انجام شده طی چند سال اخیر اشاراتی شده که ماحصل این مصاحبه را در ذیل می خوانیم:
سید احمد میرعبدالعظیمی با گرامیداشت یاد و خاطره شادروان حاج رجبعلی گل افشان افزود: در سال 1324 مرحوم گل افشان به عنوان اولین نفر در بازار بزرگ رشت رشته خشکار را در 4 فصل سال تولید و عرضه می کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: کیفیت متریال مصرفی در خوشمزگی و طعم و مزه رشته خشکار نقش تعیین کننده ای دارد. از این رو در این واحد همواره مواد اولیه درجه یک ازجمله برنج هاشمی محلی اعلاء، مغز گردوی درجه یک و دیگر اقلام یاد شده مورد استفاده قرار می گیرد.
میرعبدالعظیمی با تاکید بر سلیقه و ذائقه متنوع غذایی اهالی رشت و گیلان افزود: مردم شهر رشت که از دیرباز به خوش سلیقگی در خوراک و پوشاک مشهور هستند؛ به راحتی کیفیت مواد غذایی از جمله انواع شیرینی به خصوص رشته خشکار را تشخیص می دهند و لذا سعی و تلاش ما همواره معطوف به عرضه ی بهترین محصول به همشهریان و نیز مسافران و گردشگران است. به همین دلیل اکثریت قریب به اتفاق مشتریان ما چه ساکنین همین شهر و چه مسافران و توریست ها، مشتری ثابت ما به حساب می آیند که در هر سفر به گیلان و رشت از این مجموعه رشته خشکار سوغاتی خود را خریداری می کنند.
این مدیر خوش آتیه و توانمند در ادامه افزود: دستورالعمل به عمل آوری رشته خشکار را در بروشورها و نیز در داخل جعبه های رشته خشکار به زبان های فارسی و انگلیسی برای اطلاع خریداران ذکر کرده ایم؛ از جمله اینکه ابتدا دو طرف رشته خشکار را حداکثر به مدت 2 دقیقه در روغن سرخ کرده سپس در صورت تمایل شکر را در آب جوشانده و رشته خشکار سرخ شده را حداکثر 5 ثانیه در آن شربت غوطه ور نمایند. در خصوص نگه داری از محصول رشته خشکار نیز بصورت خام حداکثر تا 4 روز در یخچال و حداقل 6 ماه در فریزر انجام پذیر است، البته قابل ذکر است که در صورت نگه داری در فریزر در زمان مصرف، رشته خشکار ها به همان حالت یخ زده در روغن سرخ شوند. در این زمینه هم چون از برنج خالص در تولید رشته خشکارها استفاده می کنیم؛ چنانچه بیش از اندازه سرخ شود؛ برنج خواهد سوخت و به ته دیگ تبدیل می شود. از این رو وقتی رشته خشکار در روغن سرخ می شود به محض آنکه رنگ طلایی به خود گرفت باید از روغن خارج و بنا به سلیقه شخص میل شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امکان تست و سرخ کردن رشته خشکار را در مجموعه ایجاد کرده افزود: طی چند سال اخیر یکی از اقدامات ابتکاری ما راه اندازی امکان سرخ کردن رشته خشکار در مغازه بوده که در مراجعه مشتریان عزیز چنانچه تقاضا کنند می توانند رشته خشکار خود را سرخ شده تحویل بگیرند و میل نمایند.
میرعبدالعظیمی آنگاه اوج تراکم کاری این واحد را در روزهای آخر هفته و نیز ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اعلام کرد و افزود: رشته خشکار یک نوع شیرینی محسوب می شود که 80 درصد به عمل آوری و تولید آن درمغازه انجام شده اما 20 درصد مابقی باید توسط خریدار در منزل صورت بگیرد و چنانچه همین 20 درصد به درستی انجام نشود؛ قطعا طعم و مزه مطلوب را به مصرف کننده نمی دهد!
وی آنگاه با اشاره به اینکه هر مشتری در صورت نارضایتی از کیفیت محصول می تواند آن را برگردانده و پول خود را دریافت کند افزود: ما به کیفیت محصول خود اطمینان کامل داریم لذا شخصاً به تست محصول اقدام می کنم و چنانچه ایراد احتمالی در آن مشاهده نمایم بلافاصله رفع می کنم اما تاکنون نارضایتی اتفاق نیفتاده است چرا که همه روزه متناسب با نیاز همان روز و مطابق با سفارش مشتریان محترم ما رشته خشکار تولید می کنیم و در این رابطه با بهره گیری از تجهیزات مدرن در زمینه انبار و کارگاه تولیدی، فرآوری، بهداشت، مواد اولیه با کیفیت، بسته بندی و.... تلاش می کنیم که با 73 سال سابقه ی کاری در جلب رضایت مندی مشتری و ارایه محصول مرغوب در اوج باشیم، از این رو مشتریان عزیز هر لحظه اراده نمایند می توانند از انبار مواد اولیه مجموعه بازدید کنند تا با خیالی آسوده خاطره ای شیرین از رشته خشکار گل افشان به یادگار داشته باشند که این موضوع برای ما بسیار ارزشمند است.
وی همچنین در خصوص میزان گردو و شکر مورد استفاده در خشکار توضیحاتی داد و گفت که برخی از مشتریان این اقلام را با خودشان می آورند وما طبق سلیقه ی آنها ؛ داخل آن گردو و شکر می ریزیم.
مدیر واحد رشته خشکارگل افشان سپس از تجهیز این مجموعه به امکانات سردخانه ای، یخچال و سیستم خنک کننده مدرن و پیشرفته خبرداد و افزود: در حال حاضر 5 نفر در این مجموعه به طور دائم و مستقیم مشغول به کار هستند که جملگی از سوابق طولانی مدت در این حرفه برخوردارند. همچنین طی دو سال اخیر، سه نفر از پرسنل این مجموعه بازنشسته نیز شده اند.
وی در ادامه با بیان اینکه این مجموعه تحت پوشش اتحادیه صنف قنادان بوده و پروانه خود را از همین اتحادیه دریافت کرده اظهار کرد: متأسفانه تاکنون هیچ حمایتی توسط اتحادیه از ما به عمل نیامده و هیچ مواد اولیه سوبسید داری از سوی اتحادیه به ما اختصاص نیافته است؛ ضمن اینکه اگر هم فرضاً شکر با سوبسید به ما اختصاص می یافت احتمالاً از نوع دانه درشت می بود که باید آن را نیز آسیاب و هزینه ای بابت ترانسفر آن پرداخت می کردیم چرا که شکر مورد استفاده در رشته خشکار باید ریزدانه باشد تا هنگام میل کردن آن، زیرزبان احساس نشود.
میرعبدالعظیمی با تاکید بر اینکه طی سالهای طولانی خدمات دهی به مردم شریف استان و هموطنان عزیز هرگز کیفیت محصول را کاهش نداده ایم افزود: علت اصلی بازگشت مجدد مشتری به این مغازه؛ همین مقوله کیفیت است. در واقع ما همواره به دنبال ایده های نو و ابتکاری هستیم و کیفیت طعم و مزه رشته خشکار در دستور کار ما همیشه قرار دارد.
وی در ادامه از افزایش تعرفه های سنگین آب ، برق، گاز، دارایی مالیات، بیمه تأمین اجتماعی و... خبر داد و با اشاره به اینکه در تعیین نرخ مالیات گاهی درآمد واقعی صنف مورد توجه قرار نمی گیرد افزود: اداره دارایی بی آنکه کاری به سود و زیان واحدهای صنفی و از جمله این واحد داشته باشد؛ هر سال تعرفه های مالیاتی را چند درصد افزایش می دهد و نکته حیرت آور اینکه تعرفه مالیاتی یک واحد مشابه ما؛ به لحاظ اینکه فقط یک نیروی کار خود را بیمه کرده به مراتب کمتر است. در حالی که آن واحد نیز 5 نیروی کار در اختیار دارد اما فقط یک نفر را بیمه کرده است. به بیانی دیگر مالیات را بر اساس نیرو های بیمه شده فعال در مجموعه از ما دریافت می کنند! در این رابطه ما ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات عزیزان خواستار تعامل و همکاری بیشتری هستیم.
مدیر کارآفرین مجموعه رشته خشکار گل افشان با ضروری خواندن حمایت مسوولان از این مجموعه افزود: ما با کارآفرینی، باری هر چند کوچک از دوش دولت برداشته ایم و این در حالیست که در صورت برخورداری از حمایت های لازم پتانسیل بالایی برای اشتغالزایی بیشتر داریم.
مدیر مجموعه رشته خشکار گل افشان سپس شعار این مجموعه را کیفیت و رضایتمندی مشتریان اعلام کرد و گفت: خوشبختانه به لطف خدا و تلاش همکاران این مجموعه؛ رشته خشکار گل افشان در حال حاضر نامی شناخته شده برای قشرهای مختلف مردم بوده و در این زمینه از تمام نقاط استان و کشور ما مشتری ثابت داریم.
وی در ادامه اجرای طرح پیاده راه فرهنگی را منجر به رکود کسب و کار بازار بزرگ رشت دانست و گفت: اجرای طرح پیاده راه فرهنگی فی نفسه طرح خوبی است مشروط بر آنکه ساز و کارهای درستی از قبل برای آن تعریف شود و به خصوص پارکینگ هایی برای این منظور احداث گردد. اما در شهر ما بدون این ساز و کارها طرح پیاده راه اجرا و با مسدود شدن مسیرهای اصلی منتهی به بازار؛ کسب و کار واحدهای صنفی دچار رکود شدید شده است.
سید احمد میرعبدالعظیمی از این تریبون رسانه از استاندار گیلان؛ شهرداری رشت و اعضای شورای اسلامی تقاضا کرد در آستانه فرا رسید عید نوروز برای بازگشایی برخی مسیرهای منتهی به بازار چاره ای بیاندیشند تا مسافران و گردشگران بتوانند به بازار بزرگ رشت دسترسی داشته و به راحتی آمد و شد کنند.
مدیر مجموعه رشته خشکار گل افشان در پایان از استاندار گیلان، شهرداری و شورای اسلامی، ادارات دارایی، تأمین اجتماعی، بهداشت، اتاق اصناف،اعضای خانواده، تمامی همشهریان و مشتریان عزیز و همچنین همکاران مجموعه تشکر و قدردانی کرد و پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید باستانی نوروز را به عموم هموطنان و به خصوص هم استانی های گیلانی تبریک و تهنیت گفت و برای همگان سالی خوش توأم با سلامتی را آرزو کرد.
اسامی همکاران زحمت کش مجموعه رشته خشکار گل افشان آقایان:
1-حسن حاج نجفی 38 سال سابقه
2-افشین نجفی 21 سال سابقه
3-علیرضا رنجبر عالی فطرت 20 سال سابقه
4-امیر گلرخ 17 سال سابقه
5-میرصابر میرعبدالعظیمی 3 سال سابقه
6-مرحوم عبدا....کاسی بازنشسته مجموعه
7-فردوس صاف دل بازنشسته مجموعه
8-ابراهیم امین عطایی بازنشسته مجموعه