بهنام سلیمانی:
مجتمع های نان تک در سلامت جامعه شهری پیشرو است

در هر حرفه و شغلی به طور معمول چند نام مشخص جایگاه خاصی دارند و در شهر توریستی و زیبای لاهیجان نیز حرفه ی نانوایی عمدتاً با نام مجموعه نانوایی های تک، که نام حاج قاسم سلیمانی را در صدر خود با سابقه کاری بیش از نیم قرن جای داده و در حال حاضر این افتخار با حفظ اصالت آن و پیروی از سنت دیرینه این هنر به فرزندان و دیگر اعضای این خانواده رسیده شناخته می شود که به جزء شهر لاهیجان، مردم زیادی از برخی نقاط دیگر استان، مشتری این نانوایی ها هستند و از این رهگذر بدیهی ست که در آینده ای نزدیک بتوانند به پشتوانه اعتماد مشتریان خود تبدیل به یک برند معتبر در صنعت نان شوند، که این موضوع مایه مباهات همگان است. بر این اساس در سلسله گزارشات معرفی فعالان برتر صنفی در حوزه سلامت و غذا جامعه خبرنگار ما با آقای بهنام سلیمانی یکی از مدیران پرتلاش و توانمند مجتمع نان های تک لاهیجان مصاحبه ای اختصاصی انجام داده که از نظر شما خواننده گرامی می گذرد:
ابتدا هنگامی که خبرنگار ما از بهنام سلیمانی رمز موفقیت مجتمع نانوایی های تک را جویا شد، بیان کرد: از بدو شروع فعالیت مجموعه تاکنون بنده و دیگر اعضای خانواده اولویت هایی را در راستای رعایت حقوق مصرف کنندگان و جلب رضایت مندی مردم برای خود ترسیم کرده ایم و همواره بر این اعتقادیم که وجدان، سلامت غذایی و درستکاری را سرلوحه خدمات خود داشته باشیم و در این رابطه اصولاَ به مشتریان عزیز به چشم اعضای خانواده خود می نگریم و هر آنچه که برای خود می پسندیم را به مشتریان شریف عرضه می کنیم و بر این اساس تمام همت و تلاش مان این بوده که با تولید روزانه، اخلاق پسندیده و داشتن انصاف؛ نان مرغوب و با کیفیت، با استفاده از سالم ترین نوع مواد مصرفی تولید نمائیم تا بتوانیم از یک سو پاسخگوی اعتماد مردم عزیز به شکل شایسته ای باشیم و از سویی دیگر باری از دوش دولت محترم در عرصه خدمات رسانی به افراد جامعه و کارآفرینی در صنعت نان برداریم. این در حالیست که هیچ وقت از زیر کار در نرفته ایم! حتی شاید خیلی وقت ها پیش آمده که در شرایط حساس و بحرانی، کار و خدمت به مردم در عرصه ی پخت نان را به خانواده ترجیح داده ایم و طی سال های طولانی کار و تلاش از بزرگان و پیشکسوتان خود آموخته ایم که از راه حلال روزی کسب نمائیم که این امر مستلزم تحمل تلاش و زحمت فراوان بوده و بدون تردید محرک اصلی این تلاش ها نیز، عشق و علاقه به کار است. البته با وجود تمام سختی ها و خستگی ها وقتی که مردم می آیند و به خاطر کیفیت نان، تشکر می کنند خستگی مان بر طرف می شود.
سلیمانی در ادامه با انتقاد از کاهش سهمیه آرد نانوایان به خبرنگار ما گفت: در صنعت نان همواره با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. کمااینکه متأسفانه این روزها به دلیل مدیریت های اشتباه و گاهاً سلیقه ای و نیز صدور قوانین غیرتخصصی از سوی برخی ارگان ها و دستگاه های مختلف و عدم اتخاذ یک تصمیم با ثبات، درگیر چالش ها و موانع بسیاری از جمله عدم اطلاع رسانی کافی در خصوص سامانه نانی نو، کاهش سهمیه آرد، اصلاح نرخ نان و... شده ایم که این امر بیان گر این موضوع است که تا وقتی به جای مطالعه همه جانبه موانع تولید نان مرغوب و پرداختن به واجبات، به مستحبات می پردازیم، معلوم است که مشکلات تولید نان در ایران را هنوز نشناخته ایم. به عبارتی تا زمانی که فرد یا مجموعه ای بدون کمترین تجربه یا مطالعه در حوزه نان ملی، خود را متولی نان می پندارد و نظرات غیرکارشناسی را نسخه شفا بخش درمان مشکلات صنعت نان می انگارد، نتیجه این اظهارات دانشمندانه؛ چیزی جزء، خسران صنعت نان ایران نبوده و نیست.
وی با اشاره به عدم وجود یک متولی آگاه در صنعت نان، آزاد سازی نرخ آرد و نان را به نفع دولت و ملت دانست و افزود: در شرایط کنونی که طبق اعلام بانک مرکزی؛ تورم در سال های 1400، 1401 و 1402 بین 45 تا 46 درصد بوده؛ قیمت دستوری نان و نبود فضای رقابتی سالم، مشکلاتی را برای نانوایان به وجود آورده و از این رهگذر تنها نسخه شفا بخش، رایزنی با مسئولان و رسیدن به یک نتیجه مشترک در خصوص یکسان سازی نرخ آرد و نان و البته حذف یارانه است و انتظار می رود مسئولان عزیز هر چه سریع تر اقدامات لازم و اثر گذار را در خصوص رفع مشکلات صنف نانوایان زحمت کش و شریف به عمل آورند و همانند مریضی که پس از مراجعه به پزشک و تشخیص بیماری سرطان سریعاً نسبت به برداشت آن اقدام می شود، در واحدهای نانوایی با یکسان سازی نرخ آرد و نان این غده سرطانی برداشته شود تا شاهد بزرگ شدن مشکلات و تعطیلی واحدهای نانوایی نباشیم. به عبارتی؛ با یکسان سازی نرخ آرد و نان نه تنها افزایشی در قیمت نان رخ نمی دهد بلکه نان با کیفیت تری به مردم عرضه خواهد شد.
این فعال باتجربه در همین حال بیان کرد: با توجه به افزایش شدید هزینه های تولید، چرا تاکنون تصمیم قاطعی درباره اصلاح قیمت نان اتخاذ نشده است؟! آیا نانوا جزو مردم محسوب نمی شود که هر چند سال یکبار نرخ نانش باید افزایش یابد؟! چرا دولت حمایت های خود را از نانوا بیشتر نمی کند و تورم را پوشش نمی دهد؟! چرا نرخ آب، برق، گاز، بیمه، حقوق کارگر باید صبح فروردین گران شود ولی نرخ نان ثابت بماند؟! ما حرفی نداریم نان گران نشود ولی از جیب نانوا سوبسید داده نشود؟! می گویند نرخ نان نباید گران شود چون کیفیت نان بهتر نمی شود؟! آیا وقتی نرخ آب گران می شود به جای چاه از چشمه آب به ما می دهند؟! آیا وقتی نرخ گاز گران می شود شعله آن آبی تر می سوزد؟! و....
پس چرا توقع داریم نرخ نان متناسب با تورم واقعی جامعه اصلاح نشود و حق نانوا پایمال شود؟! ما از دولت محترم که سعی دارد با حفظ قیمت نان به قشر کم برخوردار جامعه آسیب نرسد توقع داریم شرایط نانوایان را درک کند! ما هم خانواده داریم و باید به فکر خرج زندگی خود باشیم! هم اکنون تقریباً 80 تا 90 درصد هزینه های طبخ نان از جیب نانوا می رود و آن 10 درصدی که دولت حمایت می کند بابت آرد است و با کمک هزینه های 15 درصد و 30 درصد و حتی 50 درصد مشکلات نانوایان حل نمی شود بلکه مشکل باید اساسی حل شود تا ما نانوایان بتوانیم با انگیزه بهتری هم نان مردم را تأمین کنیم و هم هزینه های مغازه را در بیاوریم و هم درآمد مکفی داشته باشیم.
سلیمانی در پایان گفت: امیدواریم با همت مسئولین ذیربط مشکلات جامعه نانوایان و حوزه آرد و نان مرتفع و خدمت رسانی به مردم عزیز مطلوب شود.
به نظر می رسد در شرایط فعلی ضرورت دارد مسئولان ضمن افزایش نظارت بر روند تهیه و توزیع آرد و نان، به بازنگری در برخی سیاست ها پیرامون این بخش بیاندیشند. چرا که دغدغه های مردم و نانوایان در حوزه آرد و نان جدی است و باید بیش از پیش نسبت به رفع این دغدغه های به وجود آمده حساس بود. چرا که نان خوب با حمایت و همکاری نانوا درست می شود! نان خوب با نرخ تحمیلی درست نمی شود! با نرخ تشویقی درست می شود!
آدرس مجموعه نانوایی های تک شهر لاهیجان:
1) خیابان سلمان فارسی
2) خیابان هدایت
3) خیابان قیام
4) خیابان شقایق
5) خیابان حافظ
6) خیابان انقلاب
7) خیابان ایثار

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید