مطب دکتر سیده هدیه دانشور مرکزی مطمئن در ارایه خدمات تخصصی دندانپزشکی کودکان

اشاره:
کودکان آینده سازان جامعه هستند و سرمایه گذاری در این راه از جنبه ی تأمین سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی آنها می تواند جامعه ای سالم بسازد، کمااینکه عقل سالم در بدن سالم است. در این راستا با توجه به اهمیت بهداشت دهان و دندان، اولین مراجعه کودک به دندانپزشک باید مورد توجه ویژه ای قرار بگیرد. چه بسا که کوچک ترین بی توجهی و سهل انگاری باعث می شود که او تا پایان عمر از معالجات دندانپزشکی گریزان باشد. لذا، اگر شما والدین عزیز به دنبال یک متخصص دندانپزشکی خوب کودکان می گردید که هم فرزندتان با او راحت باشد، هم از روند درمان لذت ببرد و هم مدتی را که فرزندتان در مطب دندانپزشکی نشسته، احساس آرامش داشته باشد؛ باید با ویژگی های یک مطب ایده آل دندانپزشکی و یک متخصص کاردان دندانپزشکی کودکان آشنا شوید. بر این اساس، در این شماره خبرنگار ما در سلسله گزارشات معرفی توانمندی های حوزه ی سلامت کشور، گفت و گویی صمیمی را با خانم دکتر سیده هدیه دانشور متخصص دندانپزشکی کودکان و استادیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام داده که با هم مرور می کنیم:
مطب دندانپزشکی خانم دکتر دانشور در یک نگاه


مطب دندانپزشکی خانم دکتر سیده هدیه دانشور با هدف ایجاد تجربه ای متفاوت و کاهش اضطراب کودکان و والدین از خدمات دندانپزشکی، با بهره مندی از مدیریت یک دندانپزشک توانمند و خوش سابقه، در راستای خدمات رسانی به خانواده های عزیز، مطابق با استانداردهای روز علمی و به کارگیری بهترین و مرغوب ترین مواد دندانپزشکی، ضمن فراهم آوردن شرایط لازم برای آرامش کودک شما، اقدامات تشخیصی و مراقبتی دهان و دندان را با کیفیت و دقت بسیار بالا به اطفال و کودکان ارایه می نماید. این مطب دندانپزشکی مدرن و بسیار زیبا، همچنین ضمن ارایه بهترین خدمات در محیطی کودکانه و شاد، به کودکان کمک می کند تا خاطره ای خوب و لذت بخش از روند درمان دندان های خود داشته باشند، کمااینکه طراحی حساب شده دیزاین و تجهیزات رفاهی این مطب، دقیقاً در خدمت کاهش و بر طرف نمودن استرس و واهمه ای است که اکثر کودکان در مراجعه به مطب های دندانپزشکی به آن دچار می شوند. با این وجود اقدامات مدیریت این مطب دندانپزشکی برای رفع حس ناخوشایند و ترس از محیط دندانپزشکی در کودکان، محدود به طراحی و اجرای دیزاین نیست، بلکه رفتار سنجیده و منطبق بر اصول روانشناسانه ی مدیریت این مطب با کودکان، در این رابطه نقش مؤثری ایفا می کند.
مختصری از سوابق خانم دکتر دانشور
خانم دکتر سیده هدیه دانشور متخصص دندانپزشکی کودکان، از جمله دندانپزشکان موفق و خوش آتیه استان گیلان محصوب می شود که بعد از گذراندن دوره دکترای دندانپزشکی عمومی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به دلیل دارا بودن شرایط استعدادهای درخشان، بدون گذراندن دوران طرح عمومی در آزمون دستیاری شرکت و موفق به قبولی در رشته تخصصی دندانپزشکی کودکان دانشگاه شهید بهشتی تهران شده و پس از کسب بورد تخصصی رشته دندانپزشکی کودکان، به عنوان استاد یار دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در دانشکده دندانپزشکی از سال 1396 مشغول به فعالیت در زمینه مقالات و آموزش دانشجویان دندانپزشکی می باشد.
خدمات متخصص دندانپزشکی کودکان
خانم دکتر دانشور با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی متخصصین دندانپزشکی کودکان، برقراری ارتباط خوب و دوستانه با کودک و ایجاد نگرش مثبت در کودکان نسبت به خدمات دندانپزشکی، با هدف پیشگیری از پوسیدگی دندان ها از نوزادی تا نوجوانی است افزود: خدمات رشته دندانپزشکی کودکان شامل روش های پیشگیری و درمانی است. کمااینکه روش های پیشگیری شامل فلوراید تراپی و فیشور سیلنت می باشد و در این راستا قابل ذکر است که فلوراید، ماده ای است که از طریق افزایش استحکام دندان باعث می شود که مقاومت دندان در برابر پوسیدگی ها بیشتر شود. فیشور سیلنت یا شیارپوش هم راه مؤثری در جهت پوشش دادن شیارهای عمیق دندان های دائمی که با مسواک، قابلیت تمیز شدن ندارند محسوب می شود. وی همچنین در خصوص روش های درمانی دندانپزشکی کودکان تصریح کرد: ترمیم پوسیدگی، عصب کشی و روکش دندان های شیری و دائمی، درمان و مدیریت تروما و ضربه های وارده به دندان ها و فک بچه ها از جمله روش های درمانی مورد استفاده در حوزه دندانپزشکی کودک شناخته می شود، اگر بیمار همکاری لازم را نداشته باشد این درمان ها تحت عنوان بیهوشی یا آرام بخشی انجام می گردد. خانم دکتر دانشور در ادامه با بیان این مطلب که درمان دندانپزشكي با بيهوشي تحت چه شرايطي انجام مي‌شود متذکر شد: این روش برای کودکان خردسال که توانایی همکاری برای درمان ندارند و همین طور برای کودکانی که مشکلات پزشکی یا معلولیت های جسمی دارند زیر نظر متخصص بیهوشی انجام می شود، به گونه ای که درمان های دندانپزشکی کودک در یک جلسه به اتمام می رسد و همان روز کودک مرخص می شود. البته درمان در حالت بيهوشي در مورد افرادي كه از فضاي مطب و تجهيزات دندانپزشكي دچار ترس و دلهره شديدی مي‌شوند نيز مصداق دارد. این متخصص دندانپزشکی کودکان در همین حال با اشاره به اینکه امروزه نسبت به سال های قبل فرهنگ سازی بیشتری نسبت به خدمات دندانپزشکی کودکان در جامعه ایجاد شده افزود: متأسفانه هنوز برخی والدین نسبت به روش بیهوشی عمومی عکس العمل منفی دارند کمااینکه وقتی ما پیشنهاد بیهوشی می دهیم، پدر و مادر اصرار بر انجام کار بدون بیهوشی با گرفتن دست و پای بچه را دارند که این موضوع هم باعث می شود کیفیت درمان پایین بیاید و هم اینکه کودک در آینده خاطره ی بدی از خدمات دندانپزشکی داشته باشد.
حفظ و نگهداری دندان های شیری
خانم دکتر دانشور در ادامه با تأكيد بر اینکه سلامت دندان های دائمی در گرو حفظ و مراقبت از دندان های شیری کودکان است متذکر شد: برخی والدین این نگرش را دارند که دندان های شیری می افتد و نیاز به ترمیم و مراقبت ندارد، در صورتی که این ذهنیت، اشتباه است. کمااینکه دندان های شیری دارایی ارزشمند یک کودک و پایه رویشی دندان های دائمی محسوب شده و نقش بسزایی در تغذیه، رشد و تکامل کودک دارند و اگر به صورت زودهنگام دچار پوسیدگی، عفونت و آبسه شوند؛ کودک درد دندانی را تجربه می کند که این موضوع باید مدیریت و درمان شود، از طرفی اگر عفونت دندان های شیری درمان نشود، برای دندان دائمی جایگزین خودش ضرر دارد. همچنین اگر دندان شیری به هر دلیلی کشیده شود بایستی جای آن دندان فضا نگهدار گذاشته شود؛ چون دندان های کناری حرکت می کنند و باعث بسته شدن فضا می شوند که در نتیجه دندان دائمی زیرش فضایی برای رویش ندارد و در نهایت نامرتبی در رویش دندان های دائمی را شاهد خواهیم بود.
سن طلایی مراجعه کودکان به دندانپزشکی
خانم دکتر دانشور در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه بهترین سن مراجعه کودک برای ویزیت دندانپزشکی چه زمانی است افزود: توصیه می شود که اولین ویزیت دندانپزشکی کودکان در مدت زمان 6 ماهه اول پس از رویش اولین دندان های شیری و یا نهایتاً حدود یک سالگی اتفاق بیافتد، کمااینکه هدف از این ویزیت دندانپزشکی، بررسی عوامل خطر در کودکان و افزایش سطح آگاهی والدین نسبت به عوامل پوسیدگی زا دندانی است. وی در خصوص عوامل پوسیدگی دندان های کودکان نیز تصریح کرد: پوسیدگی دندانی بیماری است که عوامل مختلفی از جمله نحوه مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، فلورایدتراپی، فیشور سیلنت و تغذیه در آن دخیل هستند. البته مسأله ژنتیک و میزان و غلظت بزاق هم در پوسیدگی های دندانی اثر گذار می باشد.
اهمیت روانشناسی کودک در دندانپزشکی


خانم دکتر دانشور با تأکید بر اينكه رمز موفقیت متخصص دندانپزشکی کودکان، تلاش در برقراری رابطه خوب و دوستانه با کودکان در راستای ایجاد نگرش مثبت از خدمات دندانپزشکی است، لزوم اهمیت رعایت نکات روانشناسی کودک در خدمات دندانپزشکی را مورد اشاره قرار داد و افزود: از آنجایی که مهم ترین جنبه رشته دندانپزشکی کودکان کنترل رفتاری کودکان است، داشتن صبر و حوصله و برقراری ارتباط اثر گذار با کودکان و همچنین آشنایی با اصول روانشناسی کودک، به تفکیک گروه های سنی بسیار حائز اهمیت بوده و باعث می شود که ترس و اضطراب کودکان از خدمات دندانپزشکی کم تر شده و مراحل درمان بهتر پیش رود.
نکته پایانی
خانم دکتر سیده هدیه دانشور متخصص دندانپزشکی کودکان و استاد یار دانشگاه در پایان سخنان خود با بيان اينكه دهان، دروازه بدن و آينه سلامت عمومي محسوب مي‌شود افزود: اگر کودکان بدانند که حفظ دندان های شان چقدر به نفع شان در آینده و بزرگسالی ست، قطعاً تلاش بیشتری برای حفظ و ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان خواهند داشت که این موضوع نیازمند فرهنگ سازی در مدارس و رسانه های جمعی ست که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد. ایشان همچنین از مسئولان ارشد استان، دانشگاه علوم پزشکی، مردم شریف استان گیلان و نیز پدر، مادر و اعضای خانواده خود و دیگر همکاران و کادر درمانی که در بخش سلامت جامعه تلاش می کنند تشکر و قدردانی کرد.
آدرس:رشت،خیابان نواب،انتهای کوچه میلادی،کوی ولیعصر،ساختمان پارسه، طبقه 4، واحد 7
تلفن: 09331924316 – 01332130863 01332130864
اینستاگرام: dr.hediyeh_daneshvar