دندانپزشك حاذق لنگرودي در مصاحبه با پگاه:

مشكلات دنداني از سبک زندگی و نوع تغذيه ناشي مي‌شود

یک دندانپزشك متخصص و كارآزموده معتقد است که يكسري از مشكلات و بيماري‌هاي دهان و دندان ژنتيك و موروثي بوده و از والدين به فرزندان منتقل مي‌شود و يكسري نيز اكتسابي است كه مستقيماً به لايف استايل (سبك زندگي) افراد و نيز نوع تغذيه ارتباط دارد.
دكتر خليل رحماني چافی از دندانپزشكان جراح حاذق شهرستان لنگرود به شمار مي‌رود كه نزد بيماران خود و شهروندان اين شهر به تواضع و فروتني و اخلاق مداري و مردم‌داري شهرت دارد.
وي همچنين از معدود دندانپزشكان باسابقه كار طولاني در اين شهرستان شرق گيلان محسوب مي‌شود كه حدود دو دهه فعاليت و خدمات دندانپزشكي در رزومه‌ي او ثبت شده است.
دكتر خليل رحماني در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ما با بيان اينكه از سال 80 در لنگرود رسماً آغاز به كار كرده؛ از فعاليت و عضويت حدوداً 18 ساله خود در واحد دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي اين شهرستان خبر داد و گفت: بنابر دلايلي از فعاليت در بخش دولتي كناره گرفته و اكنون اوقات صبح و عصر را در مطب شخصي به مردم شريف و فرهيخته لنگرود خدمات‌دهي مي‌كند.
وي افزود: همه روزه صبح‌ها از ساعت 8 تا 5/10 و عصرها از 3 تا 5/7 غروب در مطب پذيراي مراجعه‌كنندگان و بيماران عزيز بوده و كار ويزيت و درمان عزيزان را انجام مي‌دهد.
اين دندانپزشك جراح با اشاره به اينكه از دوران نوجواني به خدمات درماني و ياري رساندن به هم نوعان گرايش داشته، از علاقه‌ي خود به ورزش و به خصوص فوتبال خبر داد و گفت: همواره آرزو داشتم در مسابقه‌اي در استاديوم آزادي تهران شركت داشته باشم كه در نهايت اين آرزو در سال 63 جامه عمل پوشيد و من همراه با تيم جوانان گيلان در مسابقات كشوري جوانان، در استاديوم امجديه (آزادي) توپ زدم.
وي همچنين با اشاره به قبولي خود در كنكور سال 66 (رشته دندانپزشكي) بعد از پايان خدمت سربازي افزود: در همان سال از دانشگاه شهيد بهشتي به دانشگاه تبريز منتقل شدم و حدود 4 سال در آن دانشگاه تحصيل كردم.
دكتر خليل رحماني با بيان اينكه حين تحصيل در دانشگاه و پس از آن فراز و نشيب‌هاي زيادي را پشت سر نهاده اظهار كرد: شكر خدا فراز و نشيب‌ها در زندگي بر تجارب من افزود و با راه‌اندازي مطب دندانپزشكي، همه سعي و تلاش خود را معطوف ارايه خدمات به نحو احسن به مردم شريف شهرستان و استان نمودم.
این دندانپزشک خوشنام كه در اخلاق مداري و نوع‌دوستي زبانزد است همچنين در امور عام‌المنفعه و خيرخواهانه مشاركت فعال دارد اما با توجه به تواضع و فروتني؛ از بازگويي خدمات خود در اين بخش خودداري مي‌كند و معتقد است كه هر خدمت بي‌چشمداشت براي هم‌نوعان با هدف رضايت خداوند صورت مي‌گيرد و بيان آن براي افكار عمومي ضرورتي ندارد.
با اين وجود بيماران اين دندانپزشك اخلاق‌مدار و حاذق و همچنين شهرونداني كه از وي شناخت دارند؛ به خبرنگار ما گفتند كه دكتر خليل رحماني در رابطه با هزينه‌هاي خدمات دندانپزشكي، نهايت مدارا و تعامل را با افرادي كه فاقد تمكن مالي هستند به عمل مي‌آورد. هر چند دكتر رحمانی در اين زمينه نيز تمايلي به بازگويي خدمات خود ندارد.
اين جراح دندانپزشک در ادامه مصاحبه خدمات مطب تحت مديريت خود را شامل پیشگیری و درمان دانست و آموزش بهداشت دهان و دندان، درمان زیبایی، ایمپلنت، عصب کشی های تخصصی، جرم گیری، جراحی ترمیمی، ارتودنسی و... را از خدمات اصلی خود بر شمرد.
دکتر رحمانی آنگاه با بیان اینکه استفاده از مواد اولیه مرغوب و درجه یک در کیفیت خدمات دندانپزشکی بسیار مؤثر است خاطر نشان کرد: اگر اقلام مصرفی از مرغوبیت و کیفیت لازم برخوردار نباشد، هم برای بیمار و هم برای دندانپزشک مشکل ساز می شود چرا که بیمار ناگزیر از مراجعه دوباره به دندانپزشک بوده و اعتبار مطب مخدوش خواهد شد به همین دلیل همه ی سعی و تلاشم معطوف به این موضوع است که از بهترین و مرغوب تربن مواد اولیه مصرفی استفاده داشته باشم.
وي حرفه دندانپزشكي را سخت، پيچيده و خسته‌كننده توصيف كرد كه در عين حال انجام صحيح آن؛ ظرافت و هنر خاصي را طلب مي‌كند از اين رو به عشق و علاقه نياز دارد. به بيان ديگر در هر زمينه كاري؛ چنانچه عشق و علاقه نباشد، نمي‌توان به موفقيت دست يافت.
اين دندانپزشك با تجربه در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبني بر اينكه جرم‌گيري دندان‌ها به باور برخي افراد تبعات منفي به دنبال دارد، گفت: چنين چيزي صحت ندارد و لق شدن دندان‌ها بر اثر جرم‌گيري، پايه و اساس علمي ندارد.
وي افزود: جرم بر اثر جمع شدن پلاك ميكروبي ايجاد مي‌شود و زمينه را براي بروز بيماري‌هاي دهان و دندان آماده مي‌كند. جرم از پايه دندان شكل مي‌گيرد و هر گاه فرد احساس كند كه دندان‌هاي او داراي جرم است بايد جهت رفع آن و انجام جرم‌گيري اقدام نمايد.
دكتر خليل رحماني همچنين با بيان اينكه: بزاق دهان برخي افراد جرم ساز است، تصريح كرد: به طور کلی هر 6 ماه يك بار بايد نسبت به ويزيت دندان‌ها اقدام شود كه اگر نياز به جرم‌گيري و يا آثاري از پوسيدگي وجود داشته باشد؛ بلافاصله در مراحل اوليه كار درمان صورت گيرد.
وي همچنين در پاسخ به سوالي پيرامون درمان ايمپلنت گفت: ايمپلنت؛ بهترين درمان دندانپزشكي محسوب مي‌شود. اما به لحاظ اينكه هزنيه بالايي در بر دارد؛ بسياري از اشخاص نمي‌توانند از اين نوع درمان بهره‌ مند شوند.
دكتر خليل رحماني با مقايسه ايمپلنت و پروتز افزود: در پروتز ثابت يك دندان؛ دو دندان ديگر نيز تأثير مي‌پذيرد و بايد ويزيت و درمان شود اما در ايمپلنت فقط در همان فضا كه لازم است، دندان جايگزين مي‌شود و آسيبي به دندان‌هاي مجاور نمي‌رسد.
این جراح دندانپزشک با تأکید بر نقش دندان های سالم در هضم صحیح غذا، سلامتی و زیبایی صورت خاطرنشان کرد: متأسفانه در جامعه ی ما بیشتر مردم به موقع جهت ویزیت دندان های خود به دندانپزشک مراجعه نمی کنند و در واقع مقوله پیشگیری در حوزه ی بهداشت دهان و دندان در کشور ما معنای چندانی ندارد و تمرکز اصلی روی مقوله درمان است.
وي در خصوص كشيدن دندان بيمار نيز گفت: تا حد امكان از كشيدن دندان بيماران خودداري مي‌كنم و تا آنجا كه امكان داشته باشد دندان معيوب را ترميم مي‌كنم اما بعضي بيماران عمدتاً به لحاظ مشكلات اقتصادي، بر كشيدن دندان خود اصرار مي‌ورزند. با اين وجود سعي مي‌كنم چنين بيماراني را به نگه داشتن دندان تشويق نمايم و در يك جلسه ويزيت و درمان، ترتيبي بدهم كه چند سال دندان معيوب براي بيمار كار كند.
دكتر خليل رحماني آنگاه با بيان اينكه در فرايند درمان؛ اعتمادسازي از شروط اصلي محسوب مي‌شود؛ افزود: از قديم‌الايام عبارتي زبانزد افراد است با اين مضمون كه دست فلان دكتر سبك است و بيمار با اين باور قلبي به پزشك معالج خود مراجعه مي‌كند و همان انرژي مثبت؛ كار درمان را تسهيل مي‌كند. در حالیکه در مواردي بيمار مي‌تواند داروهاي مشخصي را با مراجعه مستقيم به داروخانه تهيه كند، اما بنا بر همان باوري كه اشاره شد؛ ترجيح مي‌دهد به دكتر معالج خود مراجعه نموده و با نسخه او، داروها را تهيه نمايد.
اين دندان‌پزشك حاذق و كارآزموده سپس با تأكيد بر اينكه رعايت بهداشت در مطب‌هاي دندانپزشكي و به طور كلي مراكز درماني ضرورت دوچندان دارد؛ از تجهيز مطب تحت مديريت خود به اتوكلاو خبر داد و گفت: دندانپزشكان با توجه به نوع كار خود؛ بيشتر از همه در معرض ابتلا به برخي بيماري‌ها قرار دارند كه ممكن است از ناحيه برخي بيماران به آنها سرايت كند. از اين رو؛ رعايت بهداشت در جزيي‌ترين امور نيز، بايد كاملاً جدي گرفته شود.
وي با بيان اينكه دندانپزشكان متعهد نسبت به وضعيت بيماران خود حتي بعد از اتمام مراحل درمان؛ احساس مسئوليت مي‌كنند، گفت: در هر ساعت از شبانه ‌روز كه بيمار با مشكلي مواجه شود، آماده پاسخگويي و در صورت لزوم ارايه خدمات درماني هستم.
دكتر خليل رحماني چافی صبوري و شكيبايي را از ديگر فاكتورهاي ضروري در حرفه دندانپزشكي عنوان كرد و در پايان گفت: پيشگيري در هر زمينه‌اي بهتر از درمان است. از اين رو بايد در مراقبت از دندان‌ها؛ به صورت جدي تلاش كرد و با زدن مسواك به طور صحيح بعد از ميل كردن هر وعده غذايي و يا شيريني‌جات و همچنين نخ كشيدن؛ پوسيدگي و خرابي دندان‌ها را به تعويق افكند. ضمن اينكه مراجعه به دندان‌پزشك در بازه‌هاي زماني مشخص، براي حفظ و مراقبت از دندان‌ها و افزايش زمان ماندگاري، امري ضروري محسوب مي‌شود.
آدرس مطب دندانپزشکی دکتر خلیل رحمانی چافی:
لنگرود، خیابان امام خمینی، روبروی هلال احمر، پاساژ دست پیمان تلفن تماس: 01342533889