مهردادقربان شیرودی، وكيل پايه يك دادگستري:

فرهنگ مراجعه به وكلا بايد در سطح جامعه نهادينه شود

مهرداد قربان شیرودی ، برادر شهید سرلشکر خلبان علی‌اکبر قربان شیرودی ،وكيل پايه يك دادگستري مؤكداً توصيه كرد: مردم قبل از اقدام به هر كاري كه جنبه حقوقي داشته باشد، حتماً به يك وكيل مراجعه و از مشاوره كارشناسي حقوقي استفاده كنند.
این وكيل پايه يك حوزه قضايي تنكابن در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ما تصريح كرد: مشورت با وكلا از تبعات منفی پيگيري شخصي پرونده در محاكم و اتلاف وقت و هزينه پيشگيري مي‌كند. از سوي ديگر هر دعوي كه با حضور وكيل در محاكم طرح و پيگيري شود؛ در مسير صحيح دادرسي قرار گرفته و مانع از اطاله دادرسي و تراكم پرونده‌ها در دادگستري خواهد شد.
وي همچنين خطاب به همكاران وكيل اظهار كرد: بايد با مردم مدارا و تعامل نمود و در حرفه وكالت نبايد جنبه اقتصادي را مدنظر قرار داد. البته اكثريت قريب به اتفاق همكاران ما وكلايي شرافتمند و متعهد به سوگند حرفه‌اي خود هستند كه براي استيفاي حق مشروع و قانوني موكلان خود از هيچ تلاشي كوتاهي نمي‌كنند.
اين وكيل پايه يك دادگستري در اين مصاحبه اظهار كرد: همانگونه كه در هر امري به كارشناس همان بخش مراجعه مي‌كنيم در مسايل حقوقي نيز بايد به وكلا مراجعه شود.
وي افزود: هنگامي كه پرونده‌اي را در دادگاه به قاضي تقديم مي‌كنيم، برحسب موضوع پرونده به كارشناس مربوطه ارجاع مي‌شود.
مهرداد قربان شيرودي افزود: وكلا نيز به نوبه خود براي مسايل مختلف به كارشناسان مربوطه مراجعه مي‌كنند به عنوان مثال چنانچه به مسايل و مشكلات عصبي مبتلا باشيم، نزد روان‌شناس خواهيم رفت. از اين منظر، من وكيل را يك ناجي مي‌دانم در همين شهر كوچك تعدادي از موكلين من را پزشكان و جراحان تشكيل مي‌دهند كه شايد روزي من نيز به خدمات آنها نياز داشته باشم. بدين ترتيب مي‌توان آنها را نيز ناجي تلقي كرد.
مهرداد قربان شيرودي با اشاره به اينكه فرهنگ مراجعه به وكلا و استفاده از خدمات مشاوره‌اي حقوقي بايد در سطح جامعه نهادينه شود؛ افزود: اين فرهنگ‌سازي در بخش‌هاي ديگر نيز امري ضروري به حساب مي‌آيد كما اينكه طبق آمار رسمي سالانه 28 هزار تا 30 هزار از هموطنان ما در سوانح و حوادث رانندگي درون و برون شهري جان خود را از دست مي‌دهند. قطعاً اگر آداب و اصول رانندگي و رعايت حقوق ديگران فرهنگ‌سازي شود؛ اين آمار تأسف‌بار كاهش چشمگيري پيدا مي‌كند.
وي در همين حال ضرورت معرفي و شناساندن چهره واقعي وكلا به افكار عمومي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: به دليل نمايش غيرواقعي چهره وكلا در برخي سريال‌هاي ايراني تلويزيوني و همچنين به دليل عملكرد سوداگرانه تعداد اندكي از وكلا متأسفانه ديدگاه عمومي نسبت به وكلا چندان مثبت نيست، در حالي كه در هر صنف و رسته‌ي شغلي همواره عده‌اي اندك برخلاف مقررات صنفي و اخلاقي حرفه‌اي رفتار و عمل مي‌كنند كه شايسته نيست اين اعمال سودجويانه و غيرحرفه‌اي را به همه اعضاي يك صنف، تعميم داد.
اين وكيل پايه يك دادگستري همچنين با اشاره به صفحه خود در اينستاگرام ادامه داد: حدود 6 هزار دنبال‌كننده صفحه‌ي من در اينستاگرام هستند كه در آن مسايل مرتبط با وكيل و وكلا را اطلاع‌رساني مي‌كنيم. البته برخي افراد نظر انتقادي به اين اطلاع‌رساني دارند و از اينكه من به رايگان مسايل حقوقي را اطلاع‌رساني مي‌كنم شگفت‌زده مي‌شوند. با اين وجود صفحه اينستاگرام من با استقبال چشمگير افراد عادي رو به رو شده كه با حمايت‌هاي خود باعث دلگرمي مي‌شوند.
مهرداد قربان شيرودي در همين حال اظهار كرد: خوشبختانه دولت در سال‌هاي اخير، زمينه را براي افزايش تعداد وكلا جهت دسترسي آحاد و قشرهاي مختلف مردم به وكلا مهيا و ايجاد كرده است. با اين وجود لازم است تلاش‌هاي بيشتري براي ارتباط مردم و وكلا صورت گيرد.
وي افزود: وكلا و از جمله وكلاي مركز مشاورين قوه قضاييه؛ در دادن مشاوره از ظرفيت‌هاي مناسبي برخوردار هستند كه بعضاً مي‌توانند در برخي موارد از طرح دعوي و تشكيل پرونده در محاكم جلوگيري نمايند و مرافعه و اختلاف را با صلح و سازش پايان دهند.
مهرداد قرباني شيرودي با تاكيد بر اينكه وكلا بايد با صداقت و شفافيت مشاوره‌هاي لازم را به مراجعه‌كنندگان ارايه نمايند؛ افزود: بايد همواره خدا را ناظر بر اعمال خود بدانيم و صرفاً به جنبه مادي قضيه نگاه نكنيم تا كمپيني براي خلوت شدن دادگاه‌ها و كاهش پرونده‌هاي ارجاعي به محاكم راه‌اندازي شود.
وي با بيان اينكه منشأ اصلي تمامی نزاع‌ها، اختلافات و درگيري‌ها در تحليل نهايي «دروغ» است؛ گفت: متأسفانه در قوانين، دروغ جرم نيست و دروغ گفتن مجازاتي در پي ندارد. البته شهادت دروغ در دادگاه از اين امر مستثني است.
وي گفت: منشأ همه مصيبت‌ها دروغ است و بايد ريشه آن خشكانده شود تا از وقوع بسياري نزاع‌ها و اختلافات جلوگيري به عمل آيد.
اين وكيل پايه يك دادگستري همچنين با تاكيد بر اينكه وكلاي متعهد صداقت و وجدان كاري را سرلوحه خود قرار داده و حلال و حرام را رعايت مي‌كنند؛ افزود: براي كسب روزي حلال فعاليت و خدمات‌دهي مي‌كنيم و هيچ عطش و حرص براي گرفتن پرونده نداريم. همه سعي و تلاش و دغدغه ما اينست كه نگهبان درب جهنم نباشيم.
مهرداد قربان شيرودي با بيان اينكه شخصاً براي اموري كه بار حقوقي داشته باشد، يكي از همكاران وكيل را با خود همراه مي‌كند؛ گفت: در مقام يك شخص عادي براي انجام اموري كه مسايل حقوقي بر آن مترتب باشد از يك همكار وكيل تقاضاي همكاري مي‌كنم.
وي افزود: اگر افرادي از تمكن مالي جهت گرفتن وكيل برخوردار نيستند، مي‌توانند با هزينه‌اي اندك از خدمات مشاوره‌اي وكلا استفاده كنند. من شخصاً از افرادي كه فاقد تمكن مالي هستند، بابت مشاوره مبلغي دريافت نمي‌كنم.
اين وكيل زبده و كارآزموده كه يك دهه سابقه فعاليت در حرفه وكالت را در رزومه خود دارد آنگاه با بيان اينكه وكلا همواره در معرض آزمون قرار دارند؛ توضيح داد: اين آزمون، خطر آلوده شدن به گناه، كسب مال حرام و پول كثيف است. در مواردي پرونده‌هايي به من ارجاع شده كه چون شائبه چنين مواردي را احساس کردم وكالت آنها را نپذيرفتم؛ در حالي كه شايد در آن مقطع نياز مالي هم احساس مي‌كردم. همچنين از قبول پرونده‌هايي كه از قبل يقين دارم به نفع موكل رأي صادر نمي‌شود، خودداري مي‌كنم.
مهرداد قربان شيرودي در پاسخ به سوال خبرنگار ما كه الزامي شدن حضور وكيل در پرونده‌ها را جويا شد؛ گفت: براساس ماده 190 قانون مجازات اسلامي هر متهمي بايد داراي وكيل باشد و اگر تمكن مالي براي تعيين وكيل نداشته باشد براي او وكيل تسخيري از سوي دادگاه تعيين مي‌شود.
وي افزود: همه وكلا طبق قانون موظف هستند سالانه از تعداد مشخصي از پرونده‌ها به صورت رايگان دفاع كنند.
اين وكيل پايه يك دادگستري با بيان اينكه هدف در هر كاري و به خصوص حرفه‌ي وكالت؛ به يادگار نهادن نام نيك از خود است، افزود: وكيل؛ مامور به نتيجه نيست، بلكه مامور به تكليف است، چنانچه وكيلي ادعا كند كه مامور به نتيجه است؛ بايد در اخلاق حرفه‌اي او ترديد كرد چرا كه يك كارچاق‌كن به حساب مي‌آيد.
وي در همين زمينه داشتن وجدان كاري و وكيل يك طرف (دعوي) بودن و همچنين آمادگي دائمي جهت پاسخگويي به مردم را از ويژگي‌هاي يك وكيل شرافتمند دانست و افزود: افكار عمومي با توجه به اين ويژگي‌ها؛ به وكلا نمره مي‌دهند.
مهرداد قربان شيرودي در ادامه خاطرنشان كرد: خوشبختانه ما وكلاي شرافتمند، خداترس و متعهد فراواني حضور و فعاليت دارند كه من از آنها درس و الگو مي‌گيرم.
اين وكيل مجرب و كارآزموده سپس با اشاره به اينكه برخي افراد مي‌پندارند وكلا درآمد سرشاري دارند؛ گفت: چنين ديدگاهي مبتني بر واقعيت نيست. وكلا همچون ديگر اعضاي جامعه تحت تأثير نرخ بالاي تورم و افزايش قيمت‌ها هستند و با مشكلات گراني دست و پنجه نرم مي‌كنند به خصوص وكلاي جوان و تازه‌كار؛ در تأمين كرايه اجاره دفتر و هزينه‌هاي جاري خود با مشكلات عديده‌اي مواجه هستند كه متأسفانه چنين مشكلاتي غالبا از ديد عموم پنهان مي‌ماند.
وي سپس با بيان اينكه از نظر شان و منزلت، وكلا همتراز قضات به حساب مي‌آيند، اظهار كرد: خوشبختانه با انتخاب حجت‌الاسلام رييسي به سمت ریيس قوه قضاييه، حركت‌هاي خوبي در راستاي حفظ قداست و شان حرفه وكالت آغاز شده است.
مهرداد قربان شيرودي در پايان تصريح كرد: انسان در هر شغل و منصبي بايد به هم‌نوع خود كمك كند. رفتار و برخوردهاي هر شخصي با ديگران به خود او برمي‌گردد. به بيان ديگر چنانچه شخصي با ديگران رفتار مناسبي نداشته باشد؛ خود سرشار از انرژي منفي خواهد شد و برعكس چنانچه با ديگران خوش‌رفتاري كنيم و در حد توان و امكانات خود براي حل مشكلات هم‌نوعان خودبكوشيم؛ باز خورد آن به داشتن روحيه‌اي شاد و باانرژي مثبت خواهد بود كه يقيناً در رشد و اعتلاي شخصيتي و حرفه‌اي؛ تاثير قابل توجهي برجاي مي‌گذارد. بنابراين همگان بايد در مسير مدارا و ياري رساندن به ديگران حركت كنيم و از ياد نبريم كه جلب رضايت مردم، رضايت خداوند را به دنبال خواهد داشت.
آدرس: تنکابن- بلوار شیرودی - روبروی بلوار فردوسی