برای اولین بار در کشور

جراحی که سبب حرکت دوباره در دست فلج می شود

ترانسفر عصب امید تازه به بیماران فلج

 

برای اولین بار در کشورمان انجام یک عمل جراحی منجر به این شده است که افراد آسیب دیده بتوانند عضو فلج خود را به حرکت در آورند.
این جراحی توسط دکتر «محمد رضا امام هادی» در یک بیمار با آسیب نخاع گردن با استفاده از ترانسفر عصبی انجام گرفته است.
همچنین پنج بیمار که به علت تصادف دچار آسیب نخاع گردن شده بودند و قدرت حرکت در دست و پاهای خود را از دست داده بودند با جراحی ترانسفر عصب؛ حرکت در دست ها برگشت کرده و اکنون به تنهایی غذا می خورند، لیوان آب را بر می دارند، قادر به حرکت دادن ویلچر خود بوده و با آن در خانه تحرک دارند.
پروفسور «امام هادی» ( که اخیراً به درجه ی پروفسوری (استادی) دانشگاه نایل شده اند) در گفتگو با خبرنگار ما خاطرنشان کرد: این بیماران قبل از این عمل جراحی فقط قادر بودند که دست خود را از آرنج خم و راست کنند اما انگشتان دست آنها در حالت مشت شده بود و قادر به باز و بسته کردن انگشتان نبودند. عملکرد باز و بسته کردن انگشتان بسیار مهم است و بدون آن بیمار قادر به هیچ فعالیت روزمره ای نخواهد بود، مثلاً در نظر بگیرید که اگر شما نتوانید از انگشتان خود استفاده کنید زندگی چقدر سخت خواهد بود! با توجه به این موضوع؛ برای این بیماران باید کاری انجام می شد که بتوانند از انگشتان خود استفاده کنند لذا دکتر «امام هادی» توانسته است با روش ترانسفر عصبی، حرکت را در انگشتان این بیماران دوباره بر قرار کند.


ایشان اولین بار در سال 1391 در یک بیمار 26 ساله این جراحی را انجام داده و بعد از دو سال مشاهدات نتایج عالی؛ این روش را در سایر بیماران نیز به کار برده و نتایج خوبی را به دست آورده است. 
این موفقیت در مجله ی پزشکی معتبر جهان Acta neurochirurgica نیز منتشر شده و دکتر «امام هادی» دومین نفر در دنیا هستند که این عمل را در بیماران تتراپلژی( فلج چهار اندام ) انجام داده است و در این زمینه از دکتر «امام هادی» هر سال برای آموزش ترانسفر عصبی در بیماران فلج نخاعی در سایر کشور ها دعوت می شود.
روش ترانسفر عصبی پیش از این در آسیب اعصاب محیطی به کار رفته است اما در بیماران قطع نخاعی استفاده نشده بود.


از نتایج این جراحی این است که نه تنها بیمار بلکه اطرافیان وی نیز رضایت کامل داشته و وابستگی بیمار به همسر یا والدین در انجام کارهای روزمره به طور چشم گیری کم شده است. با توجه به این مهم؛ از آنجایی که کشور ما ایران در بین 28 کشور در حال توسعه جهان، دومین رتبه بروز بیشترین تعداد بیمار قطع نخاعی را دارد، این نوع جراحی کمک مفیدی به آنها خواهد کرد و چه بسا که این اتفاق پزشکی افتخاری برای استان و کشور محسوب می شود که توسط این پزشک حاذق و توانمند گیلانی رقم خورده است.
در سال های اخیر، علاوه بر پیشرفت های چشمگیر در عرصه ی علوم پزشکی، زیر ساخت های فراوانی در جهت خدمات رسانی به بیماران در بخش دولتی و خصوصی ایجاد شده است. استان گیلان نیز یکی از استان های مهم در زمینه ی پزشکی و جراحی است که توانسته با بهره گیری از پزشکان متخصص، توانمند و متعهد بخش قابل توجهی از این نیاز را تامین کند. در این راستا مرکز ترمیم عصب و بازسازی اندام فلج دکتر «امام هادی»؛ یکی از مراکز مهم و کاربردی در انجام جراحیعصب دست و پا به شمار می رود که در مدت فعالیت خود توانسته گام های ارزشمندی بر دارد. این مرکز توانسته با قابلیت ها و توانمندی های دکتر «امام هادی» خدمات شایانی به بیماران ضایعات نخاعی ارایه دهد و به نوعی یکی از افتخارات استان گیلان در عرصه ی پزشکی محسوب می شود. پرفسور «امام هادی» این جراح موفق گیلانی؛ همچنین به عنوان تنها جراح اعصاب کشور؛ در کمیته جراحی عصب محیطی در فدراسیون جهانی جراحان WFNS نیز عضویت دارد و یکی دیگر از کارهای درخشان این جراح خوش آتیه؛ این است که ایشان توانسته؛ ترمیم آسیب عصب رادیال که یکی از عصب های مهم دست است را با استفاده از سه ترانسفر عصبی انجام دهد و به نام خود ثبت نماید. در واقع دکتر «امام هادی» برای اولین بار در کشور توانسته جراحی ای انجام دهد که در فرآیند آن حرکت در دستان فلج دوباره بر قرار گردد، به طوریکه عمل عضلات مربوطه نتیجه ای خوب و رضایت بخش داده و رضایت مندی حداکثری بیماران را در برداشته و به نوعی یکی از افتخارات پزشکی استان گیلان محسوب می شود که توسط پروفسور «امام هادی» انجام گرفته است. 


دکتر «امام هادی» همچنین در راستای خدمات رسانی بهینه به بیماران ضایعات نخاعی، برای اولین بار در کشور؛ مجموعه ای را با عنوان مرکز ترمیم عصب و بازسازی اندام فلج جهت ارایه ی بالاترین کیفیت مراقبت برای بیماری هایی از جمله آسیب های مزمن و حاد، تومورهای اعصاب محیطی و ایجاد درک جدیدی از تشخیص و درمان بیماری های عصبی راه اندازی نموده که در حال حاضر بیماران بسیاری از سرتاسر کشور برای درمان مشکلات عصب دست یا پا به این مرکز مراجعه می کنند. به طوریکه از سال 1384 تاکنون بیش از 700 بیمار مبتلا به آسیب اعصاب محیطی و شبکه عصبی دست در این مرکز تحت درمان جراحی ترمیمی قرار گرفته اند و به نوعی این مجموعه تنها مرکز فوق تخصصی جراحی شبکه ی عصبی دست و ترمیم اندام های فلج در کشور است و همواره در تلاش است تا بهترین درمان ممکن را به بیمار و خانواده های آنها ارایه دهد و حس امید و بازگشت به زندگی را در افراد آسیب دیده اعصاب محیطی بسیار بالا نگه دارد. 
این جراح حاذق گیلانی همچنین ارتباط تنگاتنگی با آقای پروفسور سمیعی در رابطه با بیماران ضایعات نخاعی دارد و همواره بر این اعتقاد است که درمان جامع و کاملی برای بهبود جسمی و به حداقل رساندن درد و رنج بیماران از طریق انجام میکرو سرجری و جراحی ترمیمی ارایه نماید. درمان هایی که بنا به میزان آسیب دیدگی های مختلف بر اساس بهترین اطلاعات علمی و شیوه های پزشکی روز دنیا با بهترین شیوه و با بهترین نتایج انجام می پذیرد. 


دکتر «امام هادی» در راستای اعتماد بیمار به پزشک نیز بر این اعتقاد است که ارتباط با انسان ها هنری است بزرگ، اما ارتباط با فردی که بیمار بوده و دچار مشکل روحی و جسمی است، هنری بس بزرگتر است چرا که ارتباط عاطفی و روحی پزشک با بیمار می تواند درصد احتمال بهبود بیماری وی و سرعت بهبود را افزایش دهد. دکتر امام هادی معتقد است وظیفه ی پزشکان بنا به رسالتی که دارند این است که تمام سعی و تلاش خود را با توکل به خداوند متعال برای درمان و رسیدن بیمار به آرامشی مطلوب انجام دهند که این نکته در کار و زندگی شان بسیار ارزشمند است.
این پزشک متعهد و موفق که در امور نیکوکارانه هم مشارکت فعالی دارد؛ خدمات دیگری را نیز به مردم و بیماران نیازمند ارایه می کند که از جمله می توان به خدمات کلینیک تخصصی دست در راستای تشخیص، درمان و جراحی انواع بیماری های مرتبط با اعصاب دست اشاره کرد که شامل: جراحی روی اعصاب شبکه بازوئی و فلج کامل و نسبی دست ها، جراحی اعصاب در اندام های فوقانی و تحتانی با ترمیم مستقیم یا انتقال عصبی در دست و پا، جراحی های بسیار ظریف با میکروسکوپ برای اعصاب و عروق و انتقال عصب و تاندون ها برای عضو فلج در دست و پا می باشد. 
این پزشک توانمند در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر این که چه حسی از بهبود بیماران خود دارد گفت: هیچ چیز به اندازه ی حرکت دست یا پای فلج سبب خوشحالی من نمی شود. 
وی در مورد به روز بودن و شرکت در کنگره های تخصصی نیز افزود: همه ساله از من دعوت می شود تا در کنفرانس های بین المللی سخنرانی داشته باشم و در این رابطه هر سال جهت آموزش این نوع جراحی ها به کشورهای دیگر دعوت می شوم. 
دکتر «امام هادی» در پاسخ به سوال خبرنگار ما که از او خواست تا نظر خود را در مورد پرفسور سمیعی بگوید خاطرنشان کرد: آقای پرفسور سمیعی از بزرگان جراحی اعصاب و صاحب نظر می باشند و از افتخارات من این است که از ایشان در برخی موارد مشکل، راهنمایی می گیرم. 
آدرس: مرکز ترمیم عصب و بازسازی اندام فلج: رشت، گلباغ نماز، ساختمان پزشکان آتیه 
تلفن: 01332135099       www.dremamhadi.ir