پاسخ وزارت کشور به یک ادعا

وضعیت شهرداری رشت از تبعات عدم کارشناسی و ناپختگی شورا است
 

پگاه - رشت همچنان بدون شهردار است . شورای شهر رشت پس از رفتن نصرتی، تاکنون سه نفر را به وزارت کشور برای نشستن بر صندلی شهرداری رشت معرفی کرده و همانطور که به خصوص در مورد دو نفر اول برای همگان باتوجه به شرایط آنها مشخص بود، هیچیک مورد تایید وزارت کشور قرار نگرفتد.

در این میان در کمال تعجب برخی از اعضای شورای شهر رشت بدون توجه به همه آن چه که خود کرده بودند، چهره ای حق به جانب گرفته و سعی کردند تمام ندانم کاری ها و قصور خود را به گردن وزارت کشور بیندازند.

اما وزارت کشور این ادعا های بی اساس را بی پاسخ نگذاشت و در پاسخ به گزارش یک سایت خبری که وزیر کشور را عامل اصلی بلاتکلیفی در رشت دانسته بود، اعلام کرد: شزایط موجود تبعات عدم کارشناسی و ناپختگی شورای شهر رشت است.

وزارت کشور تاکید کرد: در انتخاب شهردار منتخب رشت تحت تاثیر حاشیه ها قرار نمی گیرد و به وظایف قانونی و ذاتی خود عمل می کند.

این وزارتخانه افزوده است: بررسی شرایط احراز صلاحیت  شهرداران دردو زمینه انجام می گیرد ، شرایط عمومی و شرایط تخصصی از جمله سوابق اجرایی و تحصیلی، با توجه به اینکه سمت شهردار از مشاغل حساس و مدیریتی می باشد می بایست وفق مقررات مربوط نظر دستگاه ذیربط در این رابطه اخذ می شد که با توجه به عدم موافقت بخش  مربوطه ، رعایت  موارد اعلامی امری بدیهی و الزامی بوده است. لذا موضوع حسب ضوابط به صورت محرمانه به اطلاع شورای شهر رشت رسیده تا نسبت به معرفی شهردار جدید اقدام عاجل معمول نمایند.
در بخش دیگری از پاسخ وزارت کشور آمده است: همانگونه که در سطور بالا اشاره شد احراز شرایط عمومی و تخصصی از ضروریات توامان اینگونه انتخاب و نهایتاً انتصاب بوده که متاسفانه به دلیل عدم دقت در فرآیند اولیه ، توسط شورای شهر،  این مجموعه را دچار چالش نموده که تبعات عدم کارشناسی و ناپختگی شورا را متوجه وزارتخانه نموده و بدون توجه به ردیف ۵ ماده ۳ آئین نامه شرایط احراز تصدی شهردار (مصوب ۲۵-۹-۱۳۹۷) مبادرت به معرفی فرد منتخب خود در شورا نموده که خوشبختانه این وزارتخانه تحت تاثیر حاشیه ها قرار نگرفته و به وظایف قانونی و ذاتی خود عمل نموده و همواره راهنمایی و حمایت خود را نیز در این رابطه معمول داشته است.

قسمت پایانی پاسخ وزارت کشور نشان دهنده ی نوع نگاه این وزارتخانه به شورای شهر رشت باتوجه به عملکرد این نهاد  از بدو بوجود آمدنش است: با مطالعه و بررسی سوابق شهرداران و سرپرستان شهرداری رشت از سال ۱۳۸۳ ملاحظه می شود ۱۶ شهردار یا سرپرست تغییر و جابجا گردیدند که میانگین بسیار پایین ثبات مدیریت شهری در آن کاملا مشهود و هویدا ست که شانه خالی کردن این همه بی توجهی و اختلافات پانزده ساله در مدیریت شهری رشت (شورا و شهرداری) و متوجه نمودن آن به این وزارتخانه امری ناعادلانه و غیرمنصفانه بوده و علیرغم نصایح پانزده ساله کماکان مورد عنایت قرار نگرفته است.

*هرگونه استفاده از این مطلب بدون اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد