آخرین آمار تولد و مرگ در کشور؛

گیلان در صدر کمترین میزان تولد

 بر اساس نرخ عمومی ثبت شده از رخداد ولادت در ۳۰ سال اخیر نشان می‌دهد که در سال ۶۵ نرخ ولادت در کل کشور ۴۶٫۵ درصد بوده و در سال ۸۵ به شدت افت کرده و به ۱۸٫۲ رسیده است پس از آن در سال ۹۵ به ۱۹٫۵ درصد رشد رسیده است.

 در میان نرخ عمومی تولد که به تفکیک استانی موجود است، استان سیستان و بلوچستان در سال ۶۵ بالاترین نرخ تولد را با ۷۹٫۷ درصد داشته و آخرین نرخ آن که به سال ۹۵ برمی‌گردد ۳۵٫۴ را نشان می‌دهد که باز هم بیشترین استان از نظر میزان ولادت است.

 اما در طرف مقابل استان گیلان در سال ۶۵ بالاترین نرخ تولد خود را طی ۳۰ سال اخیر داشته که ۳۸ درصد بوده اما با همین میزان، کمترین نرخ تولد را در استان‌های کشور داشته است و در آخرین رخداد ثبت شده در سال ۹۵، ۱۱٫۹ درصد را داشته که باز هم کمترین میزان تولد را به خود اختصاص داده است.

 استان ایلام در همین ۹ ماهه امسال کمترین میزان مرگ و میر را با نرخ هزار و ۸۳۶ مورد داشته اما تهران با میزان ۴۲ هزار و ۲۷۸ مورد بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

 در مورد تعداد ولادت‌های ثبت شده به تفکیک استانی هم می‌توان گفت که در ۹ ماهه اول امسال میزان کل ولادت‌ها در کشور یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ مورد بوده است که این میزان نیز در مقایسه با سال‌های ۹۲ تا ۹۶ کمی کاهش را نشان می‌دهد.

 تهرانی‌ها در صدر آمار تولد

 در این میان استان تهران با ۱۳۷ هزار و ۷۰۷ مورد بیشترین آمار تولد و استان سمنان با ۷ هزار و ۱۴۹ تولد در سال جاری کمترین میزان تولد را داشته است.

 ۵ استان دارای بالاترین میزان ولادت در کشور هستند؛  این ۵ استان به ترتیب سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هر‌مزگان و خراسان جنوبی است. همچنین ۵ استان دارای کمترین‌ میزان ولادت در کشور هستند که به ترتیب‌ گیلان، مازندران، استان مرکزی، البرز‌ و سمنان‌ هستند.

 ولادت‌های ثبت شده امسال یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ واقعه بوده،‌ آمار فوتی ۲۷۶ هزار و ۷۸۷ نفر گزارش شده است.

 سبقت تولد پسران از دختران

 طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور پسران با نرخ ۷۵۵هزار و ۶۳۰ تولد و دختران با نرخ ۷۲۰ هزارو ۲۱۱ تولد ثبت شده که حاکی از تولد بیشتر پسران در کشور است.

 مردان اغلب در ۶۳ سالگی و زنان در ۶۸ سالگی می‌میرند

 در مورد میانگین سن فوت نیز در کشور مردان اغلب در سن ۶۳٫۳ سالگی و زنان در سن ۶۸٫۳ سالگی فوت کرده‌اند.

 مردان بیش از زنان می‌میرند

 طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور ۱۹۰هزار و ۲۷۸ مورد از فوتی ها به مردان و ۱۶۸هزار و ۷۳۸ مورد از فوتی ها به زنان اختصاص دارد که نشان می دهد مردان بیش از زنان می‌میرند.

 ایرانی‌ها به چه دلایلی می‌میرند؟

 بر پایه داده‌های مرگ و میر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور در سال گذشته ایرانیان بیش از هر چیز دیگر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی از دنیا می‌روند. رتبه بعدی به سرطان‌ها، تومورها و پس از آن بیماری‌های دستگاه تنفسی اختصاص دارد. رتبه‌های بعدی کشندگی به حوادث غیرعمدی مانند سوانح رانندگی و بیماری‌های عفونی و انگلی اختصاص می‌یابد.