راه و منش مرحوم اكبر كلبادي برند اكبر جوجه را ماندگار كرده است

«اكبر جوجه» نامي است كه هر مسافر و رهگذري از ديرباز با عبور از جاده‌هاي شمال كشور، به دفعات آن را مشاهده مي‌كند.
اكبرجوجه به بيان ساده نوعي جوجه كباب است، اما اينكه چرا شهرت آن در سراسر كشور و حتي برخي كشورهاي دنيا؛ فراگير شده داستان خاص خود را دارد. فصلي از اين داستان بدون شك به كيفيت و نحوه طبخ و به عمل‌آوري كاملاً ويژه جوجه جوان اختصاص دارد. جوجه‌اي كه نبايد بيش از 27 روز از عمر او سپري شده باشد!
فصل ديگر داستان؛ يا به واقع طليعه داستان به 70 سال قبل فلاش‌بك مي‌خورد. يعني به زماني كه شخصي به نام اكبر كلبادي در گوشه‌اي از استان سرسبز و پهناور مازندران – كه به گلوگاه شهرت دارد – جوجه‌هاي جوان را به طرزي ويژه طبخ و از مشتريان كه آن زمان عمدتاً رانندگان ماشين‌هاي سنگين و كاميون بودند؛ پذيرايي مي‌كرد.
رانندگان كاميون از اولين مشتريان ثابت جوجه‌هاي خوشمزه و آبدار اكبر كلبادي بودند كه وي را اكبر جوجه خواندند و به اين نام مشهور شد و امروزه اكثر آنها مانند خود اكبر آقا دار فاني را وداع گفته‌اند اما نام و ياد حاج اكبر كلبادي به همراه غذاي لذيذي كه براي اولين بار ابداع‌كننده آن بوده امروزه باقي مانده و زنجيره‌اي از رستوران‌هاي متعدد را در جاي جاي استان مازندران و گيلان و برخي استان‌‌هاي ديگر كشور ايجاد كرده و صدها نفر از اين طريق مشغول به كار شده و امرار معاش مي‌كنند كه دعاي خير تمامي آنها نصيب مرحوم حاج اكبر كلبادي و شادي روح آن مرحوم مي‌شود.


واحد اكبر جوجه شعبه تنكابن به مديريت نورمحمد محمودجانلو يكي از صدها واحد اين برند در استان مازندران به‌شمار مي‌رود كه البته از برخي جهات ويژگي‌هاي خاص و منحصر به فرد خود را دارد. از جمله اينكه همسر نورمحمد كه با وي در اداره امور اين واحد همكاري و مشاركت دارد؛ از بستگان نزديك مرحوم اكبر كلبادي بوده و تنها شعبه در تنكابن محسوب مي‌شود.
نورمحمد محمودجانلو در مصاحبه اختصاصي با خبرنگاران ما گفت كه از سال 90 پيگير كار احداث و راه‌اندازي واحد پذيرايي چلوكبابي بوده كه بعد از دو سه سال فنون كار را آموخته و با كسب تجارب به تنكابن عزيمت و شعبه اكبر جوجه را داير و راه‌اندازي كردیم و در حال حاضر يكسال از فعاليت اين واحد در اين مكان (كمربندي) سپري شده است.
مدير واحد اكبر جوجه شعبه تنكابن آنگاه با بيان اينكه طي اين مدت استقبال اهالي بومي و همچنين مسافران و گردشگران از خدمات اين مجموعه، چشمگير بوده؛ افزود: شعبات اكبر جوجه در سراسر مازندران و شمال كشور تماماً زيري نظر شعبه مركزي بوده و موظف به رعايت كيفيت، خدمات‌دهي و قيمت‌هاي واحد يكسان هستند.


وي گفت: مرحوم اكبر كلبادي مردي متواضع اخلاق‌مدار و مردم‌دار بود كه اين صفات در كنار كيفيت ويژه‌ي جوجه كبابي كه طبخ و عرضه مي‌كرد؛ به برند مشهور امروزي تبديل شده در واقع مشتري‌مداري اهميتي يكسان با مقوله كيفيت در واحدهاي اكبرجوجه دارد و جلب رضايت مشتريان از اهداف اصلي اين واحدها به‌شمار مي‌رود.
مدير واحد اكبر جوجه شعبه تنكابن آنگاه با بيان اينكه طبخ اين غذا فرمول‌هاي خاص خود را دارد؛ افزود: بدون شك اين فرمول‌ها اسرار حرفه‌اي محسوب مي‌شود كه نمي‌‌توان آن را بازگو كرد.
نحوه عمل‌آوري «اكبرجوجه» خاص و متفاوت است اما از مواد اوليه مانند جوجه، روغن، كره محلي با برنج محلی درجه يك سرو مي‌‌شود.


وي با بيان اينكه مرحوم اكبر كلبادي 70 سال قبل پايه‌گذار اين سبك جوجه كباب بوده افزود: آن مرحوم از نظر خوش‌رويي و مشتري‌مداري زبانزد بود و همين صفات وي مشتريان را جذب مي‌كرد كه در آن سال‌ها عمدتاً از رانندگان كاميون و ماشين‌هاي سنگين بودند.
نورمحمد محمود جانلو افزود: همان رانندگان و مشتريان اوليه مرحوم اكبر كلبادي را به نام اكبر جوجه خواندند و وي به اين نام شهرت يافت.


وي با بيان اينكه در گذر زمان واحدهاي متعددي به نام اكبر جوجه در شمال و ديگر مناطق كشور داير و راه‌اندازي شده اظهار كرد: بدون شك واحدهايي مي‌توانند در جلب و رضايتمندي مشتريان موفق شوند كه راه و منش مرحوم حاج اكبر كلبادي را در كيفيت و مشتري‌مداري دنبال كنند. البته شعبه مركزي بر نحوه خدمات‌دهي و كيفيت غذايي واحدهاي موسوم به اكبر جوجه نظارت دارد و اين واحدها موظف هستند علاوه بر كيفيت و مشتري‌مداري، قيمت‌هاي يكسان را در تعرفه‌هاي خود لحاظ كنند.


مدير واحد اكبر جوجه شعبه تنكابن همچنين در خصوص كيفيت ويژه و متفاوت اين غذا توضيح داد و گفت: جوجه‌هايي كه نهايتاً تا 26 يا 27 روز از عمر آنها سپري شده باشد؛ ذبح و به طرزي ويژه و با بهره‌گيري از فرمول‌هاي خاص به عمل‌آوري و طبخ مي‌شود ضمن اينكه اساساً گوشت جوجه جوان به خودي خود نيز لذيذ و خوشمزه است.
وي افزود: اكنون نيز به سياق گذشته، بخشي از مشتريان ثابت اكبر جوجه را رانندگان نسل بعدي كاميون‌ها و ماشين‌هاي سنگين تشكيل مي‌دهند كه اين افراد زمان حركت خود را طوري تايم‌بندي مي‌كنند كه در وعده ناهار يا شام بتوانند در اكبرجوجه غذا ميل كنند.
نورمحمد محمودجانلو در ادامه به بيان امكانات رستوران تحت مديريت خود پرداخت و ظرفيت پذيرايي همزمان از مهمانان را يكصد و 20 نفر اعلام كرد.


وي گفت: امكانات سرويس‌دهي اين مجموعه مانند ديگر رستوران‌هاي مشابه با برند اكبر جوجه است. در رابطه با برگزاري جشن‌هاي كوچك مانند جشن تولد و نظاير آن نيز آمادگي كامل داريم و مي‌توانيم تا يكصد نفر را تحت پوشش سرويس‌دهي قرار دهيم.
مدير واحد اكبر جوجه شعبه تنكابن همچنين در خصوص نحوه و چگونگي تهيه مواد اوليه و از جمله جوجه‌هاي جوان گفت كه عمدتاً از همين منطقه اين اقلام را خريداري مي‌كنيم. البته تهيه جوجه‌ آن هم در تيراژ بالا، قدري دشوار است كه با توجه به اينكه سال‌ها در اين زمينه فعاليت مي‌كنيم، مراكز خاصي عهده‌دار تأمين اين جوجه‌ها براي ما و ديگر واحدهاي اكبرجوجه در سراسر شمال كشور هستد.


نورمحمد محمودجانلو با بيان اينكه زادگاه اين غذاي محبوب و پرطرفدار گلوگاه مازندران است؛ افزود: به جز مبحث كيفيت بايد تاكيد كنم آنچه باعث ماندگاري اين برند شده، شخصيت مردم‌دار و متواضع مرحوم اكبر كلبادي بوده، آن مرحوم به اتفاق همسر خود الگويي ارزشمند و مثال‌زدني از كاسب‌هايي مردم‌دار را عرضه كردند كه امروزه آوازه و شهرت آنها در سراسر كشور و حتي برخي كشورهاي ديگر پيچيده و حركتي كه آن مرحوم آغازگر آن بوده اكنون صدها نفر را به صورت مستقيم و غير مستقيم مشغول به كار كرده است.
وي افزود: امروزه برند اكبرجوجه به عنوان غذايي با كيفيت سالم و لذيذ نزد هموطنان شناخته مي‌شود و از طرفداران پروپاقرص در همه قشرها برخوردار است.
مدير واحد اكبرجوجه شعبه تنكابن همچنين با بيان اينكه در حال حاضر 5 نفر به صورت مستقيم در اين مجموعه مشغول به كار هستند. افزود: بيشتر مشتريان ما كه حدود 60 درصد را شامل مي‌شوند از اهالي بومي منطقه هستند و 40 درصد مابقي را مسافران و گردشگران تشكيل مي‌دهند. در عين حال برخي ادارات و ارگان‌هاي مستقر در تنكابن و منطقه نيز جزء مشتريان ثابت ما به‌شمار مي‌روند.


وي سپس از نسبت فاميلي همسر خود با مرحوم كلبادي خبر داد و گفت؛ پدر و مادر همسرم از اولين پرسنل واحدي بوده‌اند كه حاج اكبر كلبادي در گلوگاه تأسيس و راه‌اندازي كرده بود و بدين ترتيب، مي‌توانيم اذعان كنيم همكاري ما با برند اكبر جوجه به سال‌هاي بسيار طولاني برمي‌گردد چرا كه ما از تجارب همكاري پدر و مادر همسر خود با مرحوم كلبادي بهره‌هاي فراواني گرفته‌ايم و از اين تجارب براي سرويس‌دهي هر چه بهتر به مشتريان عزيز، استفاده مي‌كنيم.
وي با بيان اينكه امروزه اكثريت جوانان ساكن گلوگاه به دنبال ايجاد واحد اكبرجوجه هستند؛ افزود: اين امر نشان‌دهنده ميزان محبوبيت و موفقيت مرحوم اكبر كلبادي در مسيري است كه اولين بار اساس و بنياد آن را در گلوگاه پي‌ريزي كرد و اين مسير به اشتغالزايي صدها نفر متتهي شد.


نورمحمد محمود جانلو آنگاه از تمامي هموطنان دعوت كرد در سفر به شمال كشور، حتماً سري به اين واحد در تنكابن بزنند و براي يكبار هم شده طعم لذيذ و متفاوت جوجه كباب با برند اكبر جوجه را تجربه كنند كه يقيناً در اين صورت به مشتري ثابت اين برند تبديل خواهند شد.
وي سپس از پدر و مادر همسر خود تشكر و قدرداني كرد و يادآور شد سال‌هاي طولاني مادر همسر وي به همراه شوهرش در واحد تحت مديريت اكبر كلبادي فعاليت و همكاري داشته كه تجارب فراواني از اين رهگذر به دست آورده و امروزه اين تجارب را در اختيار واحد اكبر جوجه شعبه تنكابن قرار داده‌اند تا سطح كيفيت و خدمات‌دهي اين واحد هر چه بيشتر ارتقاء يافته و ثواب حاصل از اين خدمات‌دهي شادي روح مرحوم كلبادي را به همراه داشته باشد.


مدير واحد اكبر جوجه شعبه تنكابن در پايان بار ديگر صفات انساني مرحوم اكبر كلبادي، تواضع، مردم‌داري، اخلاق‌مداري و رعايت حلال و حرام در كسب و كار را از فاكتورهاي موفقيت آن مرحوم در طول حيات وي دانست و افزود كه اين ويژگي‌ها و صفات ارزشمند شخصيتي مرحوم حاج اكبر كلبادي بعد از درگذشت وي نيز به‌عنوان الگويي ارزشمند براي ما فعالان حوزه خدمات غذايي و برند اكبر جوجه به يادگار مانده كه چراغ راه ما باشد و موفقيت واحدهاي رسمي اكبر جوجه در شمال و سراسر كشور را تضمين كند.
درسال 1323 درجاده قدیم شهرستان گلوگاه واقع درشرق استان مازندران قهوه خانه کوچکی توسط علی اکبرکلبادی نژاد تاسیس شد. وی با استفاده ازجوجه های محلی، غذای جدید ومتفاوتی را به مشتریان برای اولین بار ارایه کرد . این مجموعه کوچک پس از مدت کوتاهی به رستوران اکبرجوجه شهرت یافت. مدیریت این مجموعه بانام برادران کلبادی افتخار دارد با بیش از 70 سال سابقه موفق، غذای سالم ومتفاوتی را در تمامی شعب به شما میهمانان ارائه نماید.
آدرس : تنکابن کمربندی بزرگ
تلفن : 09383364017